Είσαι καταναλωτής ; Έχεις δικαιώματα.. Διεκδίκησέ τα..

14.25

15 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
Είσαι καταναλωτής ;΄Εχεις δικαιώματα ..Διεκδίκησέ τα..

Την φετινή ημέρα εορτασμού του καταναλωτή, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,την αφιερώνει στα δικαιώματα του καταναλωτή. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Με την ευκαιρία της 15ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απευθυνόμενη προς όλους τους Έλληνες καταναλωτές, τους καλεί σε ένα αγώνα συνεχή, περιφρούρησης δικαιωμάτων τους, που συνεχώς απειλούνται , μειώνονται καταπατούνται οι καταναλωτές ,καλούνται να αντισταθούν πλέον με ομαδικότητα και σχεδιασμό, μέσα από το καταναλωτικό κίνημα , μέσα από τις Ενώσεις Καταναλωτών.

Τους καλεί, να δώσουν τους αγώνες αντίστασης ,για την μη υποβάθμιση των προϊόντων διατροφής τους, για τον κίνδυνο υπόσκαψης της υγείας τους, για την μείωση της αγοραστικής τους δύναμης , για τις πιέσεις φόβων και εκβιασμών που συνεχώς υποσκάπτουν την ψυχική και πνευματική τους ισορροπία. Εκατοντάδες σήμερα οι Έλληνες καταναλωτές, για 6η συνεχή χρονιά κρίσης, απέχουν από την αγορά βασικών βιοτικών αγαθών, βρίσκονται σε ουρές κοινωνικών συσσιτίων, άστεγοι, αλλά και χιλιάδες ζουν, κάτω από τον φόβο και τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μαζί με τις άλλες Ενώσεις Καταναλωτών ,ανά την Ελλάδα ,βρέθηκαν παρούσες στην παρούσα οικονομική κρίση, υπερβάλλοντας των δυνατοτήτων τους ,στηρίζοντας τους φτωχοποιημένους Έλληνες καταναλωτές, με όλα τα νόμιμα μέσα, που έχουν στην διάθεση τους για να ισορροπήσουν ως άνθρωποι.

Σημαντικό, είναι το έργο των Ενώσεων Καταναλωτών, στην Ελλάδα της κρίσης, που μέσα από τον εθελοντισμό των μελών και στελεχών τους , στάθηκαν δίπλα σε υπερχρεωμένους καταναλωτές, να μη χάσουν το σπίτι τους , βασικά να μη χάσουν τον εαυτό τους.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κρούει τον Κώδωνα του Κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης πολλών οικονομικά αδυνάτων καταναλωτών και συστήνει την προσοχή σε όλους τους λέγοντας τους, ότι οφείλουν να είναι παρόντες, μέσα από τις Οργανώσεις των Καταναλωτών ,περιφρουρώντας αλλά και διεκδικώντας τα δικαιώματα τους «ως καταναλωτές», διότι οι καταναλωτές είναι ο τρίτος πυλώνας της αγοράς, χωρίς καταναλωτές , η με μειωμένους καταναλωτές, δεν θα υπάρχουν ούτε κανόνες , ούτε υγιής ανταγωνισμός.Θα επικρατούν οι κανόνες των ισχυρών θα είναι αγορά της ζούγκλας.»