Εισβολή στην Ουκρανία: Τουλάχιστιν 660.000 οι πρόσφυγες εκτιμά ο ΟΗΕ

14.14

Για τουλάχιστον 660.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία μέχρι στιγμής κάνει λόγο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, λέγοντας πως οι αριθμοί αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό.

“Έχουμε τώρα περισσότερους από 660.000 πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία προς γειτονικές χώρες στη διάρκεια μόνο των έξι τελευταίων ημερών”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας η Σαμπία Μαντού, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Ο ΟΗΕ εκτιμά πως ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι εσωτερικά  εκτοπισμένοι στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής επιπλέον των εκατοντάδων χιλιάδων που έχουν φύγει από τη χώρα, όπως αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας στη Στοκχόλμη.

“Υπήρξε πολλή προσοχή σε όσους καταφεύγουν σε γειτονικές χώρες, όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η πλειονότητα των ανθρώπων που επηρεάζονται βρίσκονται στην Ουκρανία.

Δεν έχουμε ακόμη ασφαλή αριθμό των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στο εσωτερικό της Ουκρανίας, αλλά εκτιμούμε πως περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στο εσωτερικό της χώρας”, δήλωσε η Καρολίνα Λίντχολμ Μπίλινγκ, αξιωματούχος της HCR σε συνέντευξη Τύπου της σουηδικής κυβέρνησης.

Πηγή: Newsit