Η Ευτυχία Πενταράκη κρατούμενη για 12 ώρες στις αγροτικές φυλακές της Αγυιάς

08.23

Η Ευτυχία Πενταράκη με τον ακούραστο οπερατέρ της Νέας Τηλεορασης Κρητης Νώντα Κουκλάκη έμειναν 12 ώρες στις αγροτικές φυλακές της Αγυιας Χανίων.

Έφτασαν εκει στος 06.00 πρωι της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου και κάλυψαν ολα τα στάδια της παραγωγής του σοφρωνιστικου καταστήματος ξεκινωντας απο το άρμεγμα των 16 αγελάδων, οι οποίες μάλιστα εχουν κ ονόματα!

Πολλοι κρατούμενοι μίλησαν στην κάμερα για τη ζωή τους στην φυλακή, τι τους οδήγησε εκει αλλα και πως βλέπουν το μέλλον. Η Διευθύντρια και ο Αρχιφύλακας των αγροτικών φυλακών της Αγυιάς τους ξενάγησαν στα 600 και πλέον στρέμματα της ιδιοκτησίας της φυλακής, στους στάβλους, τα μαγειρεία, το μηχανουργείο, το γυμναστήριο, τους θαλάμους.

Μάλιστα η Ευτυχία και ο Νώντας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μόνοι, τους λογοτιμητες και να μιλήσουν μαζι τους. Πρόκειται για κρατούμενους με μεγάλες ποινές οι οποίοι εχουν δωςει το λόγο της τιμής τους οτι δεν θα δραπετεύουν και κυκλοφορούν και εργάζονται χωρίς συνοδεία στις εκτάσεις της φυλακής.

Λίγο πριν φύγουν, ενας απο τους κρατούμενους που φιλοξένησε για λίγο τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης στο κελί του, χάρισε στην Ευτυχία ενα κομπολόι απο τη συλλογή του, αφου πρώτα της εξήγησε πως πρέπει να είναι ένα σωστό κομπολόι.

Γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες η Ευτυχία και ο Νώντας έφυγαν απο την Αγυιά δώδεκα ώρες μετα, στις 18.00 και τωρα όλοι περιμένουμε να δούμε την εκπομπή και τα ρεπορταζ απο αυτη την μοναδική εμπειρία.

Σύντομα στο Δελτίο Ειδήσεων στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης