Έκοψαν τα επιδόματα από υγειονομικούς – Δεν είναι όλοι στα ΒΑΕ;

16.39

Αντί να μας κάνουν αύξηση στον μισθό μας κόβουν και το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών, είπαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων το πρωί στην πύλη του ιδρύματος, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση κάποιων ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά και την ένταξη άλλων. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας φρόντισε πριν αποχωρήσει να μειώσει τους μισθούς των μαιών αλλά και άλλων ειδικοτήτων, δημιουργώντας εργαζόμενους δύο ταχυτήτων με τα ίδια προσόντα σε διαφορετικά πόστα.

Με την απένταξη από τα ΒΑΕ οι εργαζόμενοι ήδη είδαν στον μισθό τους τις μειώσεις έως και 150 ευρώ. Οι συνδικαλιστές θεωρούν απαράδεκτο το να γίνουν αυτές οι αλλαγές τη στιγμή που το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση και δεν αποκλείουν νέο κύμα αποχωρήσεων το οποίο θεωρούν εσκεμμένο.

Το Κράτος θα βάλει και άλλο το χέρι στην τσέπη των συγκεκριμένων εργαζόμενων που έχασαν το επίδομα τους αφού θα τους ζητήσει αναδρομικά τα ποσά από μία Μαρτίου, όπως καταγγέλλουν.

Αυτό που ζητούν από την επόμενη κυβέρνηση είναι να επιστρέψουν οι κλάδοι που κόπηκαν ή υποβαθμίστηκαν κατηγορία στα Βαρέα και ανθυγιεινά ώστε να μη μειωθεί ο μισθός τους.