Νεκρή 28χρονη έγκυος από πυροβολισμούς στα οδοφράγματα

10.24

Το κύμα βίας έχει κατακλύσει τη Βενεζουέλα, που μετρά πλέον 36 νεκρούς από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε ξεκίνησε η κοινωνική αναταραχή.

Τελευταίο θύμα μία 28χρονη έγκυος, καθηγήτρια νοηματικής η οποία έπεσε νεκρή από πυροβολισμούς στα οδοφράγματα της πόλης Λος Τέκες, νότια του Καράκας.

Η 28χρονη και ο σύζυγός της επέστρεφαν στο σπίτι τους με λεωφορείο, το οποίο αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω των οδοφραγμάτων που είχαν τοποθετήσει οι διαδηλωτές.

Η γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει τα οδοφράγματα και τότε εμφανίστηκε ένα φορτηγάκι. Από το εσωτερικό του ακούστηκαν έως και 14 πυροβολισμοί, σύμφωνα με μάρτυρες. Μία από τις σφαίρες βρήκε την άτυχη κοπέλα στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οχήματα όπως το συγκεκριμένο εμφανίζονταν συχνά στα σημεία των οδοφραγμάτων, με στόχο να τρομάξουν τους διαδηλωτές.

Ο υπουργός Εξωτερικών άδραξε την ευκαιρία για να αποδώσει την ευθύνη στην αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στέρησε τη βουλευτική ιδιότητα από τη βουλευτή της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο, με την αιτιολογία ότι παρουσιάστηκε ενώπιον της Ενωσης Αμερικανικών Κρατών ως «αναπληρώτρια εκπρόσωπος» του Παναμά.

Ο Παναμάς είχε καλέσει τη Ματσάδο να μιλήσει για τις ταραχές στη Βενεζουέλα, καθώς η κυβέρνησή του έχει καταδικάσει τις πρακτικές της κυβέρνησης Μαδούρο εναντίον των διαδηλωτών. Η Βενεζουέλα είχε μπλοκάρει αυτήν την κίνηση, ωστόσο ο Παναμάς την παρουσίασε ως αναπληρώτρια εκπρόσωπό του, για να μπορέσει να ανέβει στο βήμα. Ο Μαδούρο ήθελε εδώ και καιρό να απαλλαγεί από τη Ματσάδο, η οποία είχε διεκδικήσει παλαιότερα την προεδρία της χώρας, ενώ στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές εξελέγη στο Κογκρέσο με τις περισσότερες ψήφους. Την κατηγορούσαν ότι υποκινεί τους διαδηλωτές στη βία, μαζί με άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης. Ηδη βρίσκονται στη φυλακή ο Λεοπόλδο Λόπες, αλλά και ο δήμαρχος της πόλης Σαν Κριστόμπαλ, από όπου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.

ethnos.gr