Εξακολουθεί ο χιονιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

10.32
Στην κατάψυξη παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια που έπεσαν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας και οι θυελλώδεις άνεμοι εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα σε πολλές περιοχές.
 
Ο παγετός και οι πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού έως αύριο, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.
 
Πάντως, κανονικά διεξάγονται από το βράδυ της Τετάρτης τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την εξασθένηση των ανέμων. Χωρίς προβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων και στις υπόλοιπες περιοχές.
 
Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης στην Αττική διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης (από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414 έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου) και στη Λεωφόρο Χασιάς – Δερβενοχωρίων από το ύψος της Μονής Κλειστών.
 
Την ίδια ώρα, κλειστά παρέμειναν χθες πολλά σχολεία, κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά προάστια της Αττικής ενώ προκλήθηκαν προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών βοριάδων.
 
Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα η ευρύτερη περιοχή των Σφακίων και της Καντάνου στα Χανιά της Κρήτης, ενώ στην Αλεξανδρούπολη από προχθές εξακολουθεί να είναι καλυμμένη από νερά η γραμμή του ΟΣΕ με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων.
 
Στο μεταξύ, αποκλεισμένες παραμένουν οι Κοινότητες Μεσοκώμης, Ροσκάς και Ψιανών του Δήμου Καρπενησίου ενώ στον ίδιο δήμο χωρίς ρεύμα έμειναν οι Κοινότητες Αμπλιανης και Μεσοκώμης.
Σταδιακή ύφεση. Οι χιονοπτώσεις που ταλαιπώρησαν μεγάλο μέρος της χώρας μας το προηγούμενο τριήμερο θα είναι σήμερα παροδικές και θα εκδηλώνονται κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα. 
 
Οι μετεωρολόγοι αναμένουν τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης, ενώ ασθενείς θα είναι κατά διαστήματα στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, καθώς και στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής.
Σε ό,τι αφορά τους βοριάδες, στο Αιγαίο θα έχουν ένταση 6-8 μποφόρ αλλά μέσα στην ημέρα θα αρχίσουν να εξασθενούν με περαιτέρω εξασθένηση από το βράδυ.
 
Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και σήμερα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει ότι στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας ο παγετός θα είναι τοπικά ισχυρός, κυρίως κατά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Για παράδειγμα η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμαίνεται από -8 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
 
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός αύριο κυρίως στη Βόρεια και στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Παρ' όλα αυτά, θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
 
Newsroom ΔΟΛ