Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων

08.54

Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες σε Χανιά και Ρέθυμνο.
 
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 3 άτομα ( 2 αλλοδαποί και 1 ημεδαπή ) για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οι οποίοι αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας άνω των 35.000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας , συνελήφθησαν, προχθές (30.07.2018) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Ρεθύμνης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 26 ετών και μία ημεδαπή ηλικίας 35 ετών κατηγορούμενοι για  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, προχθές (30.07.2018) το βράδυ οι δύο αλλοδαποί αποβιβάστηκαν από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο οδηγούμενο από την 35χρονη και εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού.

Άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Ρεθύμνης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί και η 35χρονη, και σε έρευνα που ακολούθησε στους ίδιους και στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, μικροποσότητα ηρωίνης, 3 κινητά τηλέφωνα, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ρουμανίας, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και επιπλέον, κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ τα οποία είχαν αφαιρέσει από την οικία του 43χρονου.
Χθες (31.07.2018) πραγματοποιήθηκε έρευνα σε χώρους που διέμεναν οι δύο αλλοδαποί και η 35χρονη στα Χανιά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, 3 χρυσές λίρες Αγγλίας, το χρηματικό ποσό των 865 ευρώ και μικροποσότητα ηρωίνης.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 28 έως 30.07.2018  οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει ακόμα τρείς κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου και του Δήμου Αποκορώνου.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν από οικίες χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 35.000 ευρώ.
Μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων που βρέθηκαν στο χώρο όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, αναγνωρίστηκε από 41χρονη παθούσα και της αποδόθηκαν.

Επιπλέον, σε βάρος του 34χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, ενώ όπως πρόεκυψε εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ληστείας, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρους τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.