ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: Η μεγάλη γιορτή γεύσης ξεκινάει σε λίγες μέρες

16.42

Να θυμίσω μια σκηνή που έχει κάθε ελληνικό καλοκαίρι; Είναι μια βόλτα που κάνεις στη Χώρα του νησιού ή σε κάποιο απομακρυσμένο χωριουδάκι. Χαζεύεις τα μικρά σπίτια, το πλακόστρωτο, τους βασιλικούς στις ασβεστωμένες γλάστρες. Και κάπου εκεί όλο και ένα μικρό μαγαζάκι εμφανίζεται, στο εσωτερικό του σε τραβάνε τα ματσάκια της αποξηραμένης ρίγανης που κρέμονται ανάποδα, τα καλάθια με τις χυλοπίτες, τα ράφια με το αγνό μέλι. Μυρίζεις τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων, διαβάζεις τις ετικέτες στα βαζάκια με τις μαρμελάδες και το σπιτικό γλυκό κουταλιού, εξερευνείς ένα προς ένα όλα τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου.

Και όταν έρθει ο χειμώνας μαγειρεύεις με όλα αυτά που προμηθεύτηκες το καλοκαίρι, θυμάσαι από τις μυρωδιές, νοσταλγείς, στεναχωριέσαι που τελειώνει το μέλι στο βαζάκι και αναρωτιέσαι πού θα ξαναβρείς τώρα αυτό το μέλι. Κάπως έτσι ανακαλύπτεις την ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 Τηλεοπτικό Σποτ Αργυρώ ΜπαρμπαρίγουVideo of 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 Τηλεοπτικό Σποτ Αργυρώ ΜπαρμπαρίγουΗ ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που για 6η χρονιά πραγματοποιείται φέτος, είναι η μεγαλύτερη γιορτή ελληνικών γεύσεων που μπορεί να επιθυμήσει κανείς. Περισσότεροι από 300 μικροί παραγωγοί θα γεμίσουν με τα σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης και αυτή τη χρονιά το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό από τη 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου. Όχι μόνο αυτό όμως…

Όπως πάντα, πλήθος γαστρονομικών εκδηλώσεων θα αγκαλιάσουν την έκθεση, προσφέροντας ένα ακόμα δελεαστικό κίνητρο για να την επισκεφθεί κανείς. Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τιμά φέτος την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και οργανώνει πολλές μαγειρικές εκδηλώσεις. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές του Αιγαίου καθώς και ποικίλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας. Παράλληλα, συνεχίζεται και φέτος η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» όπου η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει μαζί με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ γαστρονομικές δημιουργίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων από την κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» θα περάσουν περισσότεροι από 80 διακεκριμένοι έλληνες σεφ, ενώ κεντρική παρουσιάστρια θα είναι και πάλι η Εύα Παρακεντάκη, η γνωστή κρητικά blogger (evaintasteland.com) και παρουσιάστρια της μαγειρικής εκπομπής Mama Mia στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης, που μας μαθαίνει εδώ και χρόνια όλα τα μυστικά της κρητικής κουζίνας.

Αυτή η Μπριγάδα απαρτίζεται από διάσημους Έλληνες σεφ και στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα
Αυτή η Μπριγάδα απαρτίζεται από διάσημους Έλληνες σεφ και στηρίζει τα ελληνικά προϊόνταΕπιπλέον, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει φέτος τη θεματική ενότητα “Bio Corner” όπου περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, ενώ επαγγελματίες chef και sommelier  θα πραγματοποιήσουν 10 Masterclass σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες (Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά & Μπίρα/Αλίπαστα, Συνοδευτικά, Ελιές  & Αποστάγματα/Μέλι & Βότανα).

Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ πατήστε εδώ.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης :
Παρασκευή, 1/2/2019 : 12:00 – 21:00
Σάββατο, 2/2/2019 : 10:00 – 21:00
Κυριακή, 3/2/2019 : 10:00 – 21:00
Δευτέρα, 4/2/2019 : 10:00 – 17:00

athensvoice.gr