Εκτός ΑΝΕΛ η Ραχήλ Μακρή, προσχώρηση του Νίκου Νικολόπουλου

16.38

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων τέθηκε με ομόφωνη απόφαση η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοινωση η Κ.Ο. προχώρησε σε αυτή την απόφαση «μετά την αδικαιολόγητη άρνησή της να παραστεί για εξηγήσεις στην προγραμματισμένη συνεδρίαση αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο». «Ως εκ τούτου, τα υπόλοιπα είναι θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως προβλέπει το καταστατικό του κινήματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κ. Μακρή δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας και απέστειλε υπόμνημα με τις θέσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΛ, η οποία έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με την κατηγορία της αντικομματικής συμπεριφοράς, εξαιτίας τοποθετήσεών της σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επικριτικές για άλλα στελέχη και βουλευτές του κόμματος,  είχε στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στον κ. Καμμένο, στην οποία του καταλογίζει «αήθη και εξωθεσμική συμπεριφορά». 

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε η επίσημη προσχώρηση του Νίκου Νικολόπουλου στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κ. Νικολόπουλος εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ως συνεργαζόμενος, διατηρώντας την ιδιότητα του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Πριν από λίγο οι κ.κ. Καμμένος και Νικολόπουλος επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και του επέδωσαν τις σχετικές επιστολές προσχώρησης.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι έγινε πράξη αυτό που είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιούνιο, «σήμερα γίνεται η αρχή για την ενότητα των διάσπαρτων αντιμνημονιακών δυνάμεων» και πως θα κατέβει στις εκλογές ως συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ στηρίζοντας με στελέχη του τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος καλωσόρισε τον κ. Νικολόπουλο στο κόμμα και τόνισε ότι στόχος του είναι να ενώσει τις διάσπαρτες αντιμνημονιακές δυνάμεις σε κοινές λίστες, «για να αντιμετωπίσουμε το μέτωπο των δανειστών». Όπως είπε, θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για να γίνει αυτό και παρέπεμψε στο συνέδριο του κόμματος.

«Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», είπε ο κ. Καμμένος και εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών το κόμμα του θα είναι ρυθμιστής εξελίξεων και «θα εξασφαλίσει τα εθνικά θέματα και τα θέματα της Ορθοδοξίας».

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «επέλεξε ως εκπρόσωπό του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ», ενώ σημείωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να προωθήσει την πρόταση νόμου του κόμματός του για τα «κόκκινα δάνεια».

Είπε επίσης ότι βρίσκεται σε κοινή γραμμή πλεύσης με τον κ. Πολύδωρα και τον κ. Κουβέλη και ότι θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα για το ίδιο θέμα.

Κληθείς, τέλος, να απαντήσει για το θέμα της Ραχήλ Μακρή, ο κ. Καμμένος είπε ότι την ώρα που το κόμμα του δίνει μάχη για να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να ασχοληθεί με εσωκομματικά ζητήματα, παραπέμποντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.