Εκτός της έκπτωσης του 10% στον ΕΝΦΙΑ όσοι δεν ασφάλισαν και τις τρεις φυσικές καταστροφές

17.43

Μένετε σε όροφο και είπατε στον ασφαλιστή να μη βάλει την πλημμύρα ως περίπτωση στις φυσικές καταστροφές για να τύχετε της έκπτωσης του 10% στον ΕΝΦΙΑ αλλά να μην πληρώνετε και πολλά στην ασφάλεια; Κακώς. Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έβγαλε εκτός της έκπτωσης όσους δεν ασφάλισαν και για τις τρεις περιπτώσεις τα ακίνητα τους, δηλαδή για σεισμό, πυρκαγιά ή πλημμύρα.

Να θυμίσουμε πως φέτος οι δόσεις γίνονται 11 με την πρώτη να λήγει στα τέλη Απριλίου, ενώ του χρόνου θα γίνουν 12. Οι ιδιοκτήτες που δεν ασφάλισαν σωστά τα ακίνητα τους φέτος θα πληρώσουν ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ.

Εν τω μεταξύ η πρόεδρος των εφοριακών καλεί τους φορολογούμενους που ενημερώνονται από την ΑΑΔΕ ότι υπόκεινται σε έλεγχο εισοδήματος και κατηγορούνται για φοροδιαφυγή να υποβάλλουν έστω και εκπρόθεσμα τις τροποποιητικές δηλώσεις και να αποδεχτούν το πρόστιμο ώστε να γλιτώσουν το 40%,  εφόσον η οφειλή εξοφληθεί εντός 30 ημερών.

Τέλος οι οφειλέτες ζητούν από την ΑΑΔΕ να κάνει ρυθμίσεις χρεών με περισσότερες δόσεις για να πάρουν μια ανάσα καθώς σε συνδυασμό με την ακρίβεια έχουν γονατίσει. Είναι πολιτική η απόφαση τονίζει η κα Μπερτσουλάκη και χωρίς αυτήν οι υπάλληλοι δε μπορούν να κάνουν διευκολύνσεις.