ΕΛ.ΑΣ: Επιτήδειοι που υπόσχονται cybersex, σας βιντεοσκοπούν για να σας εκβιάσουν!

15.59

Όμορφες γυναίκες προσκαλούν άνδρες σε διαδικτυακό σεξ! Ακούγεται θελκτικό αλλά αποδεικνύεται επικίνδυνο!

Τον κώδωνα του κινδύνου στους χρήστες του διαδικτύου, κρούει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς όπως προειδοποιεί έχει αποκαλύψει μεγάλη απάτη που μπορεί να τους εκθέσει σε εκβιασμό.

Αν δείτε, προειδοποιεί η Αστυνομία, όμορφες γυναίκες να σας καλούν σε διαδικτυακό σεξ υπάρχει ο κίνδυνος να πέσετε θύμα εκβιασμού.

Συγκεκριμένα, κακόβουλοι -όπως τους χαρακτηρίζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- χρήστες του διαδικτύου δημιουργούν προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή chatrooms υποδυόμενοι όμορφες γυναίκες ώστε να προσεγγίσουν τα θύματά τους που είναι κυρίως άνδρες.

Στη συνέχεια τους  προτρέπουν σε διαδικτυακό σεξ, τους βιντεοσκοπούν εν αγνοία τους και κατόπιν τους εκβιάζουν προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν τις ιδιωτικές τους στιγμές.

Απειλούν τα θύματα ότι θα στείλουν το υλικό σε φίλους τους στα κοινωνικά δίκτυα και τους ζητούν χρηματικά ποσά μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών – ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς και χώρες παραλαβής των χρημάτων στο εξωτερικό.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή τέτοιου είδους κακόβουλων συμπεριφορών μέσω Διαδικτύου και συστήνει:

· Να μην συνομιλούμε με αγνώστους στο Διαδίκτυο.

· Να μην συναινούμε στο άνοιγμα κάμερας και βίντεο για συνομιλίες με αγνώστους στο Διαδίκτυο.

· Να είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στα αιτήματα φιλίας και τις προσεγγίσεις που δεχόμαστε μέσω Διαδικτύου.