Η ΕΛ.ΑΣ. ζητά οχήματα της Α.Δ. Ρεθύμνης να διατεθούν στην Αθήνα

14.03

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου αντιδρά σε διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να διαθέσει οχήματα, που επισκευάστηκαν με χρήματα μελών της Ε.Ασ.Υ. Ρεθύμνου, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αναλυτικά:

κ. Υπουργέ,

  Σας γνωρίζουμε ότι με πολύ αγώνα και μεγάλη προσπάθεια,

η Ένωσή μας κατάφερε, τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, να εξασφαλίσει χρήματα ώστε να μπορέσει να επισκευάσει συνολικά εννέα ακινητοποιημένα οχήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των Υπηρεσιών του Νομού.

  Παρά το γεγονός ότι από την Δ.Α. Ρεθύμνου έγκαιρα είχαν υποβληθεί αιτήματα επισκευής των ακινητοποιημένων οχημάτων, το Αρχηγείο δεν ενέκρινε καμία από αυτές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λειτουργικά οχήματα προκειμένου να κινηθούν ακόμα και οι εποχούμενες περιπολίες.

  Το Αρχηγείο, με την παραπάνω σχετική διαταγή, ζητάει να σταλούν στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για τις ανάγκες των νεοϊδρυθεισών Ο.Π.Κ.Ε. Αττικής, οχήματα της Δ.Α. Ρεθύμνου που, όπως προαναφέραμε, επισκευάστηκαν πρόσφατα με χρήματα και δαπάνες των μελών της Ένωσής μας και παραδόθηκαν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού μας, προκειμένου οι συνάδελφοί μας να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες του Ρεθύμνου.

  Διαφωνούμε με την πρακτική του Αρχηγείου, να στερεί από τις Υπηρεσίες οχήματα τα οποία έχουν καταστεί λειτουργικά, με πρωτοβουλία και έξοδα των Αστυνομικών, αντί να επισκευάζει και να ανακατανείμει αυτά που είναι ακινητοποιημένα, στερώντας άκρως απαραίτητα οχήματα για τη λειτουργία των Υπηρεσιών.

  Το οξύμωρο είναι ότι το Αρχηγείο ζητάει επισκευασμένα και λειτουργικά οχήματα, χωρίς το ίδιο να εγκρίνει δαπάνες επισκευής. Ζητάει δηλαδή οι Αστυνομικοί να συντηρούν σωστά, από τον ελάχιστο μισθό τους, τα Υπηρεσιακά οχήματα, απειλώντας με τιμωρία όποιους δε συμμορφώνονται με αυτό.

  Ζητάμε την άρση της παραπάνω διαταγής και επιστροφή των οχημάτων στις Υπηρεσίες τους, διότι:

  • ζητείται να διατεθούν ειδικά οχήματα (τύπου τζιπ), απαραίτητα για την αποστολή των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού μας, λόγο της γεωγραφικής ιδιομορφίας του, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό σοβαρότατο πρόβλημα στην λειτουργία τους, αφού μένουν με ελάχιστα λειτουργικά και ασφαλή οχήματα,
  • καταρρακώνει την ψυχολογία και το φιλότιμο του Αστυνομικού προσωπικού, καθώς οι θυσίες και οι αγώνες, για λειτουργικά οχήματα, αισθάνονται ότι πάνε χαμένες.