Η El Pais στην Κρήτη: «Αποθεώνει» και γράφει για Παλαιοχώρα και το «εκπληκτικό Ελαφονήσι»

16.04

Από κολακευτικά έως διθυραμβικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα σχόλια και η περιγραφή της ισπανικής εφημερίδας El Pais για την Κρήτη και συγκεκριμένα η Παλαιοχώρα στην δυτική ακτή του νησιού.

«Συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία ο πολιτισμός με τη φυσική ομορφιά από την αρχαιότητα, καθώς το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου είναι ένα από τα αρχαιότερα νησιά στην Ευρώπη με αναπτυγμένο πολιτισμό,τον Μινωικό. Ωστόσο, η Κρήτη δεν ενδείκνυται μόνο για τα «history junkies» που επισκέπτονται το Παλάτι της Κνωσού, αλλά και για αυτούς που αγαπούν τη φύση, καθώς εδώ είναι ο τόπος όπου ο επισκέπτης βλέπει ταυτόχρονα «οροσειρές, απόκρημνες ακτές,φαράγγια και σπήλαια, τεράστιες εκτάσεις από ελαιόδεντρα, πικροδάφνες και κυπαρίσσια». Το μαγευτικό τοπίο συμπληρώνεται από «ειδυλλιακές παραλίες,με νερά σε απίστευτες αποχρώσεις και ροζ άμμο. Το αποτέλεσμα είναι μια ηρεμία σταθερή σαν βράχος», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και «πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ελλάδας, με 600.000 κατοίκους που προέρχονται από ένα συναρπαστικό μείγμα πολιτισμών οι οποίοι λαξεύτηκαν στο πέρασμα της ιστορίας του νησιού, από τη βυζαντινή περίοδο στην ενετοκρατία και κατόπιν στην οθωμανική κυριαρχία».

«Στην Παλαιοχώρα (Χανίων), στα νοτιοδυτικά, ζει ακόμα ζωντανό το παρελθόν και το παρόν της Μεσογείου. Σεαυτή τη γοητευτική παράκτια τοποθεσία είναι πιο εύκολο να δείτε τις οικογένειες του νησιού να γευματίζουν και να ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους στους τουρίστες. Με μία παραλία με βότσαλα και άμμο, που βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος, (η Παλαιοχώρα) αποτελεί την ιδανική βάση για να ξεκινήσετε δύο μοναδικές τουριστικές εξορμήσεις: στο φαράγγι της Σαμαριάς και στο Ελαφονήσι. Επίσης, βρίσκεται κοντά και «η παραλία της Λίμνη του Κριού, ένας παράδεισος σε μικρογραφία».

Οσο για το φαράγγι της Σαμαριάς, η ισπανική εφημερίδα τονίζει πως είναι το μακρύτερο στην Ευρώπη ακριβώς στην καρδιά των Λευκών Ορων, ενώ επισημαίνει και τη σημασία του ως κρυψώνα των Κρητικών πολεμιστών όταν πολεμούσαν τους Ενετούς, τους Τούρκους και τους Ναζί. Παράλληλα, προειδοποιεί τους Ισπανούς τουρίστες πως κατά την εξάωρη διαδρομή τους θα συναντήσουν στον δρόμο τους τα περίφημα κρητικά αγριοκάτσικα.COOLNEWS.GR