ΕΛΑΣ- 21 Συλλήψεις αναμεσα τους 2 αστυνομικοί για όπλα σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

14.16

Μεγάλη  επιχείρηση έχει στηθεί απο το πρωί στα Χανιά .Πάνω απο 20 συλλήψεις πραγματοποιησαν   οι άνδρες της ΕΛΑΣ στα Χανιά αναμεσα τους και 2 αστυνομικοί  , ενώ στους συλληφθεντες βρισκονται γνωστά ονοματα επιχειρηματιών , μελών σκοπευτικών συλλόγων και με καταστήατα πωλησης όπλων.Κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός σε εκτεταμένη επιχείρηση από τα χαράματα του Σαββάτου. Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας εξελίχθηκαν αιφνιδιαστικά και κάτω από άκρα μυστικότητα σε διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων  αλλα και στην περιοχή της Κισάμου . Την  μεγάλη επιχειρηση  κατευθύνει κλιμάκιο της  Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος απο την Αθήνα . Πηγές του σταθμού μας αναφέρουν οτι οι έρευνες βρισκονται κοντα στην εξαρθρωση σπέιρας για εμπόριο  όπλων  .Η Υπηρεσία των «αδιάφθορων» αξιοποιήσε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που ειχαν στη διαθεση τους  για αστυνομικούς οι οποίοι εμπορεύονται όπλα από την Κρήτη, κυρίως πιστόλια, τα οποία μετατρέπουν πωλούν είτε σε συναδέλφους τους, είτε σε ποινικούς και μάλιστα με «βαριά» ονόματα μέσα στην νύχτα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν  σχεδόν 150 αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες  είναι όλοι έλληνες υποκοοι σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης καιαντιμετωπίζουν παραβάσεις του νόμου περό όπλων  ενώ οι έρευνες αυτην την ωρα εχουν ολοκληρωθεί
 Μάλιστα όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί ο αριθμός των συλλήψεων ενδεχομένως να αυξηθεί.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ,  η επιχείρηση αφορά στον εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών και οι  ερευνες των αρχών  στρεφονται και σε παλαιότερες υποθέσεις εμπλοκής αστυνομικών   .