Ελένη Μενεγάκη: Έτσι θα χάσει τα 13 κιλά της εγκυμοσύνης!

20.00

Μπορεί να κρατάει στην αγκαλιά της τον καρπό του έρωτα της με το σύντροφο της Μάκη Παντζόπουλο, γεγονός που την κάνει αυτόματα τρισευτυχισμένη, αλλά ταυτόχρονα η Ελένη Μενεγάκη προσέχει την εικόνα της και θέλει οπωσδήποτε να επιστρέψει στο πλατό της εκπομπής της με τα κιλά που είχε πριν μείνει έγκυος.

Η δημοφιλής παρουσιάστρια θα επιστρέψει στις οθόνες μας τη Δευτέρα 4 Μαΐου και είναι αποφασισμένη στο νέο ραντεβού με τους τηλεθεατές της να δείχνει 56 κιλά. Η Ελένη Μενεγάκη κατά τη διαρκεια της εγκυμοσύνης πήρε 13 κιλά και η ζυγαριά όταν βγήκε από το μαιευτήριο έδειχνε 69 κιλά.

Σύμφωνα με το περιοδικό YOU η παρουσιάστρια μίλησε με τον διατροφολόγο Ηλία Σακκά και του ζήτησε εσπευσμένα τη δίαιτα που θα την επαναφέρει στην αρχική της εικόνα πριν την εγκυμοσύνη:

«Πήρα τον Ηλία να μου φτιάξει ένα πρόγραμμα διατροφής για λεχώνες» είπε η παρουσιάστρια σε δικό της άνθρωπο, κι εκείνος με κάθε επιφύλαξη μεταφέρει στο περιοδικό YOU τα λόγια της και την λαχτάρα της να δει τον εαυτό της όπως πριν, δηλαδή, περίπου στα 56 κιλά.

Το περιοδικό YOU δημοσιεύει πρώτη φορά τη δίατα που ακολουθεί η Ελένη Μενεγάκη για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, και να αποκτήσει πάλι την καλίγραμμη σιλουέτα της!

Δείτε αναλυτικά:

Πρωινό
Εναλλακτικές προτάσεις:

    2 μικρά παξιμαδάκια ολικής άλεσης με 10 ελιές και τσάι του βουνού/φασκόμηλο/λουίζα
    1/2 παλάμη ψωμί ολικής 100% με ταχινόμελο (1 κ.γ.) και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι
    1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι με 1 κ.γ. αμυγδαλοβούτυρο
    1/2 παλάμη μαύρο γερμανικό ψωμί (Vollkornbrot από το σούπερ μάρκετ) με 1 σπιρτόκουτο τυρί

Δεκατιανό (Πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα.)

1 τουλάχιστον φλιτζάνι φρέσκα φρούτα, π.χ., 1 πορτοκάλι. Συνοδευτικά 1 ποτήρι Κεφίρ ή ξινόγαλα ή Αριάνι

Μεσημεριανό

    1-2 φορές/εβδ. όσο ψάρι ή θαλασσινά (όχι ωμά) με χόρτα ή βρασμένα λαχανικά, π.χ. μπρόκολο
    2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζάνια λαδερό, π.χ. αγκινάρες αλά πολίτα ή 1 μερίδα χορτόπιτα (όσο το 1/4 της σελ. Α4) με 1 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
    2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζ. τσαγ. φακόρυζο ή ρεβιθοπίλαφο. Συνοδευτικά σαλάτα με 3 διαφορετικά λαχανικά/μυρωδικά, π.χ. μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι
    1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κόκκινο κρέας ψητό με ένα φλιτζ. τσαγ. καστανό ρύζι ή φαγόπυρο και σαλάτα με 3 χρώματα λαχανικών/μυρωδικών
    1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κοτόπουλο με ένα φλιτζ. τσαγ. πατάτες φούρνου (με τη φλούδα) και συνοδευτικά σαλάτα χωριάτικη
    Εφεδρικό γεύμα: 2 φλιτζ. τσαγ. pasta ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, θαλασσινών ή τομάτας

Απογευματινό (πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα)

* 1 τουλάχιστον φλιτζ. τσαγ. φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες. Συνοδευτικά 30 γρ. ξηρούς καρπούς (όσα χωράνε στη χούφτα μας) ή 2 δάχτυλα παστέλι

Βραδινό

    1 γιαούρτι (πρόβειο, παραδοσιακό με την πέτσα) και 1 κ.γ. μέλι ή με φρέσκα φρούτα
    Ενισχυμένη σαλάτα με 1 φλιτζ. τσαγ. υλικά της αρεσκείας σου τύπου χωριάτικη, Ceasars, τονοσαλάτα αλλά και με διάφορους συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ρόδι, κρουτόν, αβγό, αβοκάντο, κινόα, καλαμπόκι, τυρί, φυτρωμένες ρίζες, καπνιστό σολομό κ.ο.κ., αλλά χωρίς αλλαντικά
    2-3 κ.σ. νιφάδες βρόμης, 1 κ.γ. λιναρόσπορο, 1 κ.γ. σταφίδες ή μέλι, όλα σε 1 φλιτζ. τσαγ. γάλα ή γιαούρτι ή ξινόγαλα
    1/2 παλάμη ψωμί ολικής άλεσης με 10 ελιές και τοματίνια
    1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι και ένα αβγό, συνοδευτικά με τοματίνια
    1 τοστ ολικής άλεσης με τυρί, τομάτα, ρίγανη, συνοδευτικά με τοματίνια

10+1 Tips για καλύτερο αποτέλεσμα

    Πίνε συχνά νερό, σε γουλιές και σε θερμοκρασία δωματίου, σε όλη τη διάρκεια της μέρας και πριν διψάσεις
    Απόφυγε οινόπνευμα, καφεΐνη και νικοτίνη γιατί οι ουσίες αυτές αποβάλλονται στο μητρικό γάλα
    Καλό είναι να μην επιλέξεις θαλασσινά με κέλυφος, π.χ. μύδια, όσο θηλάζεις
    Το κρέας και τα αβγά να είναι καλά μαγειρεμένα (όχι μελάτο αβγό, όχι μισοψημένο το κρέας)
    Απόφυγε τα πατέ συκωτιού, τα μπλε τυριά (τύπου ροκφόρ), το μαλακό και φρέσκο τυρί (αν δεν είναι τυποποιημένα, όπως π.χ. το ξινοτύρι του χωριού)
    Τα φαγητά να είναι φρεσκομαγειρεμένα και φτιαγμένα από φρέσκα υλικά
    Απόφυγε τις τροφές που ξέρεις ή διαπιστώνεις ότι σου προκαλούν δυσανεξία
    Να πλένεις πολύ καλά τις σαλάτες, ιδιαίτερα τα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. μαρούλι) και ακόμα πιο προσεκτικά τα «κατσαρά»
    Να λαμβάνεις διατροφικά συμπληρώματα μόνο με τη σύσταση του γιατρού, όπως και τα φάρμακα
    Να περπατάς 150΄/εβδ. τουλάχιστον, με στόχο να γίνουν 300΄/εβδ. σύντομα
    Πρόσθεσε ως 4 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι στα ροφήματά σου, π.χ. στο πράσινο τσάι