Ελεονώρα Μελέτη: Το πρόβλημα της υγείας της και το ξέσπασμα της μητέρας της, στα σχόλια που ακούστηκαν

15.44

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με αφορμή τα σχόλια που έγιναν για την απουσία της Ελεονώρας Μελέτη από την εκπομπή της, λόγω του προβλήματος υγείας της.
 
Η γνωστή παρουσιάστρια είχε νιώσει έντονους πόνους στη μέση και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να απουσιάσει λίγες μέρες από την εκπομπή της για να αναρρώσει. Αυτό, όμως, φαίνεται πως προκάλεσε τα σχόλια κάποιον τηλεκριτικών με την Ντέπυ Γκολεμά να γράφει στη Real: “Η Ελεονώρα τρεις μέρες το έπαιξε άρρωστη, ακολουθώντας γραμμή Σταμάτη (Μαλέλη)! Να πας, καλή μου, στον ΣΚΑΪ. Μια απώλεια πρέπει να συμπληρώνεται από την ανάλογη μεταγραφική κίνηση”.
Η Ελεονώρα στενοχωρήθηκε και ενοχλήθηκε με αυτό το σχόλια, και δήλωσε αποφασισμένη να μην απαντήσει, κάτι που έκανε όμως για εκείνη η μητέρα της.
 
Μέσα από το blog της στο must η Ελεονώρα εξηγεί πως η μητέρα της Μαρία Μελέτη, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει γι' αυτό το θέμα, και αυτήν ήταν η αφορμή για να δημοσιοποιηθεί η επιστολή της, μέσα από το blog της παρουσιάστριας.
 
Δες την επιστολή της Μαρία Μελέτη:

 
“Αξιότιμη (;) κυρία (;) Γκολεμά,
 
Με έκπληξη ενημερώθηκα πως σε πρόσφατη δημοσίευση που κάνατε στη στήλη σας, που παραδόξως φιλοξενείται από μία αξιόπιστη εφημερίδα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού, -κάτι που θα έπρεπε να σας κάνει ιδιαίτερα προσεκτική σε αυτά που μεταφέρετε, όχι ως προσωπική σας άποψη, (εξάλλου τηλεκριτικός αυτοτιτλοφορείστε) αλλά σαν είδηση, αποκαλύψατε πως το παιδί μου, η Ελεονώρα Μελέτη, το …”έπαιξε” άρρωστη 3 μέρες, ακολουθώντας γραμμή Μαλέλη για να πετύχει μεταγραφή στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
 
Δεν θα σχολιάσω το ανυπόστατο της πληροφορίας σας. Αυτό θα το κάνει η κόρη μου ή τα γεγονότα, όταν έρθει η ώρα, όπως άλλωστε έχει γίνει άπειρες φορές στο παρελθόν, τόσο από την ίδια όπως και από άλλους συναδέφλους της, όσον αφορά στην περίπτωση σας.
 
Σε εκείνο που θα σταθώ είναι η ανηθικότητα σας, να αφήνετε αιχμές για ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας ενός ανθρώπου, τον οποίο πληρώνεστε για να κρίνετε και να σχολιάζετε επαγγελματικά και μόνο.
 
Προφανώς κρυφά από την οικογένειά μας, παρακολουθείτε ιατρικώς την κόρη μου και μάλλον γνωρίζετε και προσωπικά τον ιατρικό της φάκελο, άρα και την πραγματικότητα για το σοβαρό πρόβλημα της Ελεονώρας με τη μέση της, γι\' αυτό και θελήσατε να δημοσιοποιήσετε την επιστημονική σας γνωμάτευση, αποδίδοντας το πρόβλημα της σε «παιχνίδι». Σε παιχνίδι στρατηγικής.

 
Γνωρίζοντας προσωπικά τους πραγματικούς θεράποντες ιατρούς της κόρης μου, δεν αναγνώρισα ανάμεσά πουθενά εσάς, ενώ όπως πληροφορήθηκα ουδέποτε αναζητήσατε να κάνετε ρεπορτάζ συγκεντρώνοντας στοιχεία προκειμένου να προβείτε στη γνωμάτευση σας, η οποία –γνωμάτευση- θα ήθελα πραγματικά να ήταν αληθινή για να μη βλέπω τόσο εγώ όσο και ο σύζυγος μου, την κόρη μας να υποφέρει χρόνια τώρα και να σφαδάζει από πόνους σε περιόδους κρίσης.
 
Ως αναγνώστρια απλά και μόνο, γνωρίζω ότι ένας δημοσιογράφος για να γράψει ή να πει “κάτι” θα πρέπει να το ξέρει. Να το γνωρίζει και να το έχει διασταυρώσει από τις πηγές του. Ειδικά όταν αυτό το “κάτι”, έχει να κάνει με τόσο σημαντικά θέματα, όπως τα ζητήματα της υγείας ενός ανθρώπου.
 
Κάτι ανάλογο είχα νιώσει και το 2008 όταν, ενώ η Ελεονώρα σάπιζε από β αιμολυτικό στρεπτόκκοκο, σε όλο το λαιμό, μπαινοβγαίνοντας για μήνες σε ένα νοσοκομείο, διάφοροι «δημοσιογράφοι» έβγαιναν στις τηλεοράσεις κι έλεγαν ότι «το παίζει άρρωστη για να χωρίσει βελούδινα με τον ΑΝΤ1».
 
Τότε, είχα πέσει με τα μούτρα όπως κάθε μάνα, πάνω από το πρόβλημα του παιδιού μου και δεν με αφορούσε το παραμικρό.

 
Όταν η Ελεονώρα έγινε καλά, πίστεψα ότι είχα βιώσει την «ακρότητα» του επαγγελματικού της χώρου και πως δεν υπήρχαν πλέον άλλα περιθώρια κάποιος να πειράξει και να βλάψει περισσότερο το παιδί μου μέσα από χυδαία ψέματα.
 
Πιστεύοντας λοιπόν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη κακοήθεια από εκείνην, σαν μάνα είπα ότι δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά σε κανέναν να παίζει με την υγεία της κόρης μου.
 
Έπεσα έξω…
 
Αν είστε μητέρα κυρία Γκολεμά, εύχομαι ποτέ να μην αναγκαστείτε να σηκώνετε το παιδί σας στα 35 του σαν να είναι δύο χρονών παιδάκι για να πάει υποβασταζόμενο και με τη συνοδεία σας, έστω και μέχρι την τουαλέτα.
 
Εύχομαι να μην χρειαστεί να ζήσετε την αγωνία του αν το παιδί σας θα μπορεί να περπατήσει σύντομα –όπως συνέβη στην Ελεονώρα την περασμένη εβδομάδα.
 
Εύχομαι να μην νιώσετε ποτέ απόγνωση όταν το παιδί σας, σας ζητάει να κάνετε κάτι για να μην νιώθει πόνο και εσείς να μην μπορείτε να βοηθήσετε, όπως άλλωστε ούτε και οι παυσίπονες ενέσεις μέσα στη σπονδυλική στήλη.
 
Εύχομαι να το παιδί σας να μην νιώσει ποτέ την πίεση που βιώνει το δικό μου παιδί, που ενώ ήταν ακούνητο σε ένα κρεβάτι, το μόνο που την ένοιαζε ήταν το πότε θα πάει στη δουλειά της για να μην δίνει δικαιώματα σε κακοήθεις όπως εσείς, να εκμεταλλεύονται την απουσία της για να στοιχειοθετούν ηλίθια ανυπόστατα σενάρια εναντίον της, με στόχο να τη θίξουν ηθικά και επαγγελματικά.
 
Παίξατε άτιμα κυρία Γκολεμά, και δεν δείχνετε μόνο παντελή έλλειψη σεβασμού σε έναν άνθρωπο άρρωστο, αλλά τον θίγετε πρωτίστως ηθικά, λέγοντας τον υποκριτή, όπως θίγετε ηθικά και εμάς, την οικογένεια της, που με την λογική σας, υποθάλπτουμε την Ελεονώρα, προωθώντας τα “παιχνίδια“ της.
 
Αν έχετε λοιπόν έστω και ίχνος συνείδησης του τι προκαλέσατε σε μια μάνα, αν έχετε έστω και ίχνος ειλικρίνειας, απαιτώ να μου προσκομίσετε τα στοιχεία εκείνα που γνωρίζετε και σας κάνουν να γράφετε ότι το παιδί μου είναι καλά και «το παίζει άρρωστη». Για να χαρώ κι εγώ. Να μην ανησυχώ για την εξέλιξη του προβλήματος της κόρης μου.
 
Αλλιώς, οφείλετε να ζητήσετε στην οικογένεια μου συγγνώμη δημοσίως.
 
Δεν με ενδιαφέρει το αν είστε αναξιόπιστη ή όχι, δεν σας κρίνω επαγγελματικά.
 
Ούτε με ενδιαφέρει αν ή πως κρίνετε επαγγελματικά την κόρη μου. Να το κάνετε όσο σκληρά θέλετε. Γνωρίζουμε ποιο είναι το παιδί μας, και η ίδια έχει οχυρωθεί πολύ καλά για κάθε μορφής παράσιτο.
 
Σαν μάνα σας κρίνω κυρία Γκολεμά. Και σαν άνθρωπο.
 
Ζητώ είτε τις αποδείξεις σας για ένα μεγάλο θέμα που φέρατε στην επιφάνεια, είτε τη συγγνώμη σας, για ένα τόσο μεγάλο ψέμα.
 
Το χρωστάτε ηθικά στην οικογένεια μου, αλλά και στον εαυτό σας, γιατί είναι αρετή για έναν άνθρωπο, να αναγνωρίζει τα λάθη του.
 
Σας ευχαριστώ, μετά τιμής
 
Μαρία Μελέτη”.

 
Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο “ΕΓΩ!”, η ίδια η Ντέπυ Γκολεμά δήλωσε: “Λυπάμαι πολύ που ανάγκασα μια μητέρα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Της ζητώ συγγνώμη και θα ευχόμουν να ζούσε και η δική μου μητέρα για να της ζητήσουν συγγνώμη όσοι και εμένα κατά καιρούς με έχουν κατασυκοφαντήσει. Σε κάθε περίπτωση δεν παίζω με την υγεία των ανθρώπων, την οποία θεωρώ ιερή. Λυπάμαι. Πάντως δεν φανταζόμουν ότι θα προκαλέσω τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο νοών νοείτω”.