Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ένας από τους 16 συλληφθέντες στην Κίσαμο

17.44

Ένας από τους 16 συλληφθέντες από την Κίσαμο στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος, οδηγήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια Χανίων προκειμένου να βρεθεί ενώπιων των ανακριτικών αρχών.

Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους 14, θα απολογηθούν το Σαββατοκύριακό ανά ομάδες. Κατηγορούνται για συνολικά 31 αδικήματα με την πιο βαριά κατηγορία, αυτήν της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο λένε οι δικηγόροι τους.

 

Δυο άτομα που είχαν συλληφθεί ένας ανήλικος και ένας 41χρονος που ήταν αντιμέτωποι με πλημμελήματα αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το δικαστήριο τους.

Με την πιο ελαφρά κατηγορία , αυτήν του πλημμελήματος και με ένα ρόλο που δεν ήταν ηγετικός στην εγκληματική οργάνωση που είχαν στήσει τα μέλη τεσσάρων οικογενειών, σύμφωνα με τη δικογραφία, ξεκίνησαν οι απολογίες των 16 συλληφθέντων από την Ανατολική Κίσαμο. Νωρίς το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών ένας 41χρονος προκειμένου να απολογηθεί για τον περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση για τον οποίο κατηγορείται. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες από την επιχείρηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, θα οδηγηθούν ανά ομάδες το Σάββατο και την Κυριακή ενώπιον του Ανακριτή Χανίων προκειμένου να απολογηθούν για τα 31 συνολικά αδικήματα που τους αποδίδονται στη δικογραφία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται από την αστυνομία και οι δικηγόροι τους τονίζουν ότι η κατηγορία της συμμορίας σε βαθμό κακουργήματος  θα καταπέσει όπως και οι υπόλοιπες.

Μερικές από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι βασικοί κατηγορούμενοι είναι της κακουργηματικής εκβίασης  από κοινού και κατά συρροή, ληστείας, απόπειρας ανθρωποκτονιών, εμπρησμού, θανάτωσης ζώων, απειλής, φθοράς ξένων περιουσιών, κλοπές, βία, απείθεια, οπλοφορία, οπλοχρησία, ναρκωτικά, αδυναμία συγκέντρωσης ζώων, ζωοκλοπές, παράβλεψη σήμανσης ζώων και άλλα… Ενώ συνολικά στη δικογραφία αναφέρονται 32 άτομα.