«Εμείς μπορούμε …Εσείς γιατί όχι ; »

10.02

Με έναν πρωτότυπο τρόπο οι ποδηλάτρεις  αποφάσισαν να δείξουν τα “κακώς κείμενα” της πόλης και την κακή διασφάλτρωση των δρόμων.
 
Σύμφωνα με το δελτίου τύπου των ποδηλατρών :

Είπαμε να αφήσουμε τα λόγια και να βάλουμε κι εμείς τον οβολό μας και το μεράκι μας  για την οδική ασφάλεια.  Δηλαδή να  βάλουμε μια πληροφοριακή πινακίδα που λείπει– υπενθύμιση ότι στις διαβάσεις πεζών δίνουμε προτεραιότητα. Και να βάψουμε την μισή διάβαση πεζών στην Ηρώων Πολυτεχνείου (στα Δικαστήρια) που είχε τελείως ξεθωριάσει.

Μπας και φιλοτιμηθεί η Δημοτική Αρχή να δώσει εντολή να βάψουν και την άλλη μισή (και ελπίζουμε και τις υπόλοιπες ξεθωριασμένες διαβάσεις – δηλαδή … όλες).  Μπας και φιλοτιμηθεί κανένας παραπάνω οδηγός (και δη επαγγελματίας…) και δώσει την προτεραιότητα που δικαιούνται οι  πεζοί.
Κάναμε δηλαδή την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων. Και θα έπρεπε να την κάνουν σωστά. Ώστε να μην ξεθωριάζουν οι διαβάσεις στον μήνα πάνω.

Άιντε λοιπόν υπηρεσίες του Δήμου! Άιντε να κάνετε την δουλειά για την οποία πληρώνεστε! Βάψτε επιτέλους τις ξεθωριασμένες  διαβάσεις. Και βάλτε  περισσότερο χρώμα και λιγότερο διαλυτικό. Αφού άλλωστε πληρώνεστε για την σωστή ποσότητα χρώματος …
 
Υ.Γ. Φροντίσαμε η πληροφοριακή πινακίδα να είναι πλαστική, να μην εμποδίζει την ορατότητα και να μην αποτελεί (λόγω του υλικού κατασκευής της) κίνδυνο τραυματισμού για πεζούς ή εποχούμενους. Ας βάλει επιτέλους η αρμόδια υπηρεσία τις πινακίδες που προβλέπονται.

Υ.Γ.2  Τις διαβάσεις τις βάψαμε με χρώμα διαγραμμίσεων αραιωμένο με διαλυτικό 10%. Πιστεύουμε ότι θα διατηρηθούν λαμπερές για μερικά έτη. Έτσι για να συγκρίνουμε…
Συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις