Η εμπειρία να ζεις σαν…Κρητικός! “We do local Days” στο Creta Maris Beach Resort

08.57

Μια Γερμανίδα μαγειρεύει τζατζίκι.

Ένας Σουηδός φτιάχνει ντάκο.

Και ένας πιτσιρικάς από την Ολλανδία κάνει βόλτα με τη Μαρίτσα, ένα συμπαθές γαϊδουράκι.
Και όλοι μαζί, χορεύουν πεντοζάλι σε παραδοσιακό γλέντι.
 
Αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι πραγματικότητα και συνέβη την πρώτη θεματική ημέρα της σειράς εκδηλώσεων «We do local Days» που από φέτος διοργανώνει κάθε εβδομάδα το Creta Maris Beach Resort.
 
Την Τρίτη 15 Μαΐου, όλες οι δράσεις του ξενοδοχείου ήταν εμπνευσμένες από τη φιλοσοφία του Προτύπου «We do local», δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μια ημέρα ως πραγματικοί Κρητικοί, βιώνοντας στιγμές από τη καθημερινότητα του νησιού, όπως την ζουν οι ντόπιοι.

Με αυτόν τον τρόπο, η πρώτη θεματική ημέρα της σειράς εκδηλώσεων «We do local Days» περιλάμβανε ένα διαδραστικό μάθημα μαγειρικής και ελληνικής γλώσσας, ενώ οι μικροί επισκέπτες έκαναν βόλτες με τη Μαρίτσα, το γαϊδουράκι της φάρμας του Creta Maris, που έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά. Το βράδυ ακολούθησε γνήσιο κρητικό γλέντι, με χορούς και τραγούδια

Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, να γευτούν τη φημισμένη κρητική γαστρονομία και να γίνουν κοινωνοί του πολιτισμού και των παραδόσεων του νησιού.
 
Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:
Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975, σε απόσταση αναπνοής από τη Χερσόνησο και μόλις 25 λεπτά (24 χλμ.) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, το Creta Maris Beach Resort συνδυάζει την παράδοση και την πολυτέλεια σε μια όμορφη παραλία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την αυθεντική κρητική φιλοξενία.

Σχετικά με το We Do Local:
Το «We do local» είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από την Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και την Local Food Experts sce, που έχει ως στόχο την επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. (Περισσότερες πληροφορίες: www.wedolocal.gr)