Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε

06.28

Τα πεπραγμένα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, αλλά και τους στόχους της επόμενης τριετίας, αναλύει σε ανοικτή επιστολή της η παράταξη “Εμποροι των Χανίων”, ενόψει των αρχαιρεσιών στο Σύλλογο.

Αναλυτικά:

Εμπορικός Συλλογος Χανίων. Μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε

Αγαπητοί συνάδελφοι.Πριν από 2,5 περίπου χρόνια αναλάβαμε την διοίκηση του Ε.Σ.Χ. με μοναδικό σκοπό την συνέχιση της ύπαρξης του συλλόγου ως φορέα στήριξης και διεκδίκησης των εμπόρων της πόλης μας. Μια προσπάθεια που δεν ήταν εύκολη δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τις επιχειρήσεις και δημιουργεί δικαίως, αυξημένες απαιτήσεις από τους συναδέλφους. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα τα κρίνετε εσείς στις εκλογές που θα γίνουν στις 5 & 6 Οκτωβρίου μαζί με τους νέους στόχους που θέτουμε παρακάτω

ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:    

-Επανειλλημένες παραστάσεις διαμαρτυρίας και καταθέσεις  αιτημάτων μας σε Εφορία, ΙΚΑ & ΟΑΕΕ για ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες αυτές. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες και ενημερώσεις σε πολιτικούς και φορείς. -Εναντίωση μας από την πρώτη στιγμή στην πώληση του αεροδρομίου με δελτία τύπου και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. -Ξεκάθαρη θέση και εναντίωση μας στο άνοιγμα των Κυριακών. Δημιουργία της αφίσας ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ που χρησιμοποιήθηκε πανελλαδικά.

-Καλέσματα συναδέλφων ανά περιοχή αλλά και ανά αντικείμενο πώλησης, με σκοπό την καταγραφή εξατομικευμένων προβλημάτων.-Διοργάνωση σεμιναρίων ( 3-4 ανά χρόνο) με σκοπό την εκπαίδευση των συναδέλφων και του προσωπικού τους σε νέους τρόπους πώλησης, διαχείρησης καταστήματος και αποθήκης, ξένων γλωσσών, υπολογιστών κλπ   -Πιστοποίηση των 101 πρώτων τοπικών επιχειρήσεων μέσω σεμιναρίων και ειδικής σήμανσης. Δημιουργία κώδικα δεοντολογίας και επιτροπής φιλικού διακανονισμού.   -Αγροτικός Αύγουστος. Καταφέραμε μετά από έντονες προσπάθειες 3 ετών να μην συμμετέχουν επιχειρήσεις πώλησης ειδών άσχετων με τα τοπικά προϊόντα, να μειωθεί η διάρκεια του κατά το ήμισυ και να μεταφερθεί στο τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη. -Οργανώσαμε ενημερωτικές ημερίδες με θέματα όπως η ασφάλεια από κλοπές , χρήση των social media για προβολή των επιχειρήσεων,  για φορολογικά & νομικά θέματα κλπ  -Δημιουργήσαμε το νέο site του Εμπορικού συλλόγου ( www.esx.gr) με σκοπό την καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων -Προχωρήσαμε στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων όπως την επί τρία έτη δράση «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες», την δράση «Ψηφίζω συμπαράσταση» για συλλογή χρημάτων για ιδρύματα της πόλης μας και την συμμετοχή μας στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Δήμου Χανίων συλλέγοντας είδη από συναδέλφους για αυτό. Επίσης φροντίσαμε για την εξεύρεση σημείων «Μητρικού θηλασμού» σε καταστήματα και δώσαμε κίνητρα σε επιχειρήσεις, όπως οι βραβεύσεις των καλύτερων Χριστουγενιάτικων & Ανοιξιάτικων βιτρίνων.

-Προχωρήσαμε στην έκδοση εκπτωτικού φυλλαδίου με τοπικές επιχειρήσεις για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας που διανέμεται εδώ και 2 χρόνια στο λιμάνι της Σούδας καθώς και στην επανέκδοση της εφημερίδας «Εμπορικός κόσμος των Χανίων». -Υλοποιήσαμε για πρώτη φορά «Κλαδική μελέτη εμπορίου» για τα Χανιά και  εξάγαμε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα για την συμπεριφορά των ντόπιων καταναλωτών τα οποία  και μοιραστήκαμε με τα μέλη μας σε σχετική ημερίδα.  -Διοργανώσαμε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές της πόλης των Χανίων με μουσική και κεράσματα για να τονώσουμε το γιορτινό κλίμα.  -Συμμετείχαμε στην «Σύμπραξη φορέων Χανίων» και υλοποίησαμε από κοινού προγραμμάτα για εξεύρεση εργασίας σε άνεργους. – Συνεργαστήκαμε στενά με την ΕΣΕΕ και τους εμπορικούς συλλόγους της υπόλοιπης Ελλάδας, στέλνοντας τα αιτήματα μας και προωθώντας στα μέλη μας τις ενημερώσεις που λαμβάναμε. -Ασχοληθήκαμε με ατομικά προβλήματα επιχειρήσεων σε σχέση με τον Δήμο Χανίων και άλλες υπηρεσίες και καταναλωτές.

ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ:                                                                                                              

-Ακόμη δυναμικότερη διεκδίκηση  τοπικών και γενικών αιτημάτων με συνεχείς οχλήσεις των αρμόδιων φορέων και βουλευτών. -Προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων σε εξατομικευμένα προβλήματα συναδέλφων. -Συσπείρωση όλων των εμπόρων και διεύρυνση του συλλόγου με καμπάνια εγγραφής στον Εμπορικό σύλλογο. Προσέγγιση συναδέλφων από τις τουριστικές περιοχές καθώς και από τις περιοχές πέριξ της πόλης. -Πιστοποίηση και άλλων μελών του συλλόγου και καμπάνια στήριξης αυτών και των τοπικών επιχειρήσεων γενικότερα,  από τους καταναλωτές έναντι των πολυεθνικών -Συνέχιση και επέκταση των κοινωνικών δράσεων μας. Είμαστε ήδη έτοιμοι προχωρήσουμε στην δημιουργία ομάδας εθελοντών του Ε.Σ.Χ. καθώς και να πιστοποιήσουμε καταστήματα ως ?Φιλικά προς τους ποδηλάτες» και «Φιλικά προς τους δρομείς» με αντίστοιχες παροχές προς αυτούς.  -Διασύνδεση  και οργάνωση κοινών δράσεων με φορείς όπως το ΕΒΕΧ, ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης κλπ.   – Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου. Ένας νέος θεσμός που ξεκινά τώρα και που με την βοήθεια της ΕΣΕΕ θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε σε εμπορικές γειτονιές των Χανίων με σκοπό την συσπείρωση και την αυξημένη ανταγωνιστικότητα έναντι των πολυεθνικών.

Με λίγα λόγια, ο βασικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ και προς αυτού, σας ζητούμε να στηρίξετε σε αυτές τις εκλογές την παράταξη μας  ?ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ?

Οι  εκπρόσωποι της παράταξης: Τάκης Ζερβουδάκης & Πάνος Μπαρμπόπουλος