Εν αναμονή της έγρισης του ΚΑΣ για το πως θα είναι τελικά τα σκιάδια στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

16.50

Στο ΚΑΣ στην Αθήνα, βρέθηκαν χτες ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παλιάς Πόλης και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης για το θέμα των σκιαδίων στο Ενετικό Λιμάνι. Η τοποθέτηση του ενός σκιαδίου πιλοτικά σε επιχείρηση εστίασης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εξετάζει την έγκριση ή την τροποποίηση της μελέτης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που κατατέθηκε πριν από ένα μήνα.

Το θέμα του φωτισμού στο σκιάδιο συζητήθηκε στο ΚΑΣ αλλά και τα χρώματα του σκελετού, καθώς αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το χρώμα της πρόσοψης του κάθε κτιρίου. Δηλαδή σε κάποια μπορεί να ταιριάζει το καφέ και σε άλλα το μπεζ ή κάποια άλλη απόχρωση χωρίς αυτό όπως να σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση θα έχει διαφορετικό χρώμα σκιαδίου.

Το κόστος κατασκευής του πιλοτικού σε εφαρμογή σκιαδίου άγγιξε τις 70.000 ευρώ, ενώ να θυμίσουμε ότι συνολικά οι επιχειρήσεις στις οποίες θα μπει τοποθετηθεί είναι περίπου 100 στον Ενετικό λιμενοβραχίονα.

Τέλος, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης ευχαρίστησε τους καταστηματάρχες που μέχρι στιγμής, έχουν σεβαστεί τα όρια του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου.