Ένας στους δύο πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή – Μεγάλος ο όγκος των ασθενών σε αναμονή

16.33

Ένας στους δύο πάσχει από κάποιο ψυχικό νόσημα περισσότερο ή λιγότερο σοβαρό. Η ψυχική υγεία στη χώρα μας είναι ένα μεγάλο ζήτημα που χρήζει την προσοχή της πολιτείας, καθώς τόσο οι κλινικές όσο και οι δομές είναι υποστελεχωμένες με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Μετά από καιρό το κέντρο ψυχικής Υγείας Χανίων έχει αποκτήσει παιδοψυχίατρο ο οποίος όμως είναι επιφορτισμένος και με γραφειοκρατική δουλειά όπως είναι οι εισαγγελικές εντολές αλλά και οι παραπομπές του ΚΕΔΑΣΥ με αποτέλεσμα παιδιά και έφηβοι να περιμένουν εβδομάδες ή και μήνες για να εξεταστούν.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Χανίων  με θέμα την ψυχική υγεία και το στίγμα. Κοινωνική Επανένταξη και ευημερία. Ο Δυπεάρχης Κρήτης σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για τη στελέχωση των ψυχιατρικών κλινικών.

Η αποασυλοποίηση έγινε πριν από 17 χρόνια ωστόσο η κοινωνική επανένταξη είναι ακόμα ζητούμενο. Στα Χανιά το Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης ευθύνης  λειτουργεί ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, δύο κυλικεία, μια γκαλερί τέχνης και έχει και συνεργεία που καθαρίζουν δημόσια κτήρια.

Τέλος, σε ότι αφορά στο κληροδότημα Μαλινάκη, το νοσοκομείο περιμένει από την Μητρόπολη Χανίων, να διαβιβάσει και να ανοιχτούν οι φάκελοι με τις προσφορές καθώς ο δεύτερος διαγωνισμός έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.