Ενημέρωση στο ΚΑΠΗ της Νέας Χώρας για τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

17.41

Ο επίδοξος απατεώνας δίνει οδηγίες σε έναν ηλικιωμένο από την Κίσαμο για το πως θα του υφαρπάξει ουσιαστικά χρήματα από τον λογαριασμό του. Υποψιασμένος ο ηλικιωμένος πήγε αμέσως στην αστυνομία αντί για την τράπεζα που του έλεγε ο δράστης και με τον τρόπο αυτόν το ΑΤ Κισάμου εξιχνίασε το προηγούμενο διάστημα μια εγκληματική οργάνωση 22 ατόμων που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη τη χώρα. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά παραδείγματα που ανέφεραν αστυνομικοί στο ΚΑΠΗ της Νέας Χώρας.

Η αστυνομία σε συνεργασία με τον ΔΟΚΟΙΠΠ διοργάνωσαν μια ενημερωτική συνάντηση στην οποία οι έμπειροι αστυνομικοί ανέφεραν το πόσο εύκολο είναι να πέσει θύμα εξαπάτησης ένας ηλικιωμένος όταν οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την αγάπη τους για τα παιδιά τους και συγγενικά τους πρόσωπα τους αιφνιδιάζουν τηλεφωνικά ζητώντας τους χρήματα, ή απασχολώντας τους στην πόρτα του σπιτιού τους λέγοντας πως διεξάγουν μια έρευνα ενώ ο συνεργός τους, τους ξαφρίζει ότι βρίσκει στα δωμάτια.

Ενημέρωση και ψυχραιμία είναι τα κλειδιά στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών καθώς μέσα σε μία στιγμή χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα ακόμα και μπροστά σε ΑΤΜ τράπεζας, μαθαίνουν τον κωδικό της κάρτας την οποία και κλέβουν ως ελαφροχέρηδες με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να χάνει τα χρήματα από τον λογαριασμό του.

Η αστυνομία καλεί τους ηλικιωμένους να ενημερώνουν τις αρχές για οποιαδήποτε προσπάθεια εξαπάτησης τους. Να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους και να μη δίνουν κωδικούς.