Ενίσχυση των Υπηρεσιών και συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, ζητά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

08.39

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο, κ. Μιχάλη Καραμαλάκη με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του προτεινόμενου σχεδίου αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο.

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σημασία της καλής συνεργασίας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αστυνομίας, στις ανάγκες αστυνόμευσης του Δήμου Ιεράπετρας στο σύνολό του και βέβαια στο πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας αναφορικά με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στον Δήμο και τον Αστυνομικό Σταθμό Κουτσουρά στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.

Χαρακτηριστικά όπως μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή:

«Είναι γεγονός ότι τα θέματα αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας, μας έχουν απασχολήσει ως Δημοτική Αρχή αρκετές φορές μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα στον τομέα αυτό στην περιοχή μας και μάλιστα έχουν συζητηθεί και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρώντας λήψη σχετικής απόφασης και στην έκδοση  σχετικού ψηφίσματος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι θέσεις μας απέναντι στον Αστυνομικό θεσμό και τις επιθυμητές προοπτικές αποδοτικότερης λειτουργίας της Αστυνομίας στον Δήμο μας, όπως έχουν παρουσιαστεί και μέσω του σχετικού ψηφίσματος, αλλά και μέσω προσωπικών μου επιστολών, εστιάζονται κατά κύριο λόγο στην πλήρη λειτουργία των τεσσάρων Αστυνομικών Υπηρεσιών ( Α.Τ Ιεράπετρας, Τ.Α Ιεράπετρας, Τ.Τ Ιεράπετρας, Αστυνομικός Σταθμός Κουτσουρά) που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ιεράπετρας.

Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης και  κατά συνέπεια αύξησης των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας και σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά οικονομικών μεταναστών λόγω των εκτεταμένων θερμοκηπιακών καλλιεργειών και υψηλά ποσοστά τουρισμού  λόγω των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών που υπάρχουν στο  Δήμο  αποτελεί  πάγιο αίτημα και απαιτούμενη προοπτική βελτίωσης του επιτελούμενου έργου.

Όπως χαρακτηριστικά αιτούμαστε  μέσω και του σχετικού υπ? αριθμ 235/2015 ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, το οποίο στις 20.8.2015 διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Κρήτης, στην Δ/νση Αστυνομίας Λασιθίου και στους Βουλευτές του νομού, αλλά και όπως στο παρελθόν αναφέρω σε προσωπική μου επιστολή, για έναν Δήμο, όπως της Ιεράπετρας, που μάλιστα  είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στην Κρήτη, θεωρείται αυτονόητη η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών  με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει το αγαθό της ασφάλειας να γίνει κτήμα του πολίτη και η κοινωνική ανάπτυξη να επέλθει σε κλίμα ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό από πλευράς μας, οι προτάσεις μας αναφορικά με την βελτίωση του επιτελούμενου έργου και των δομών που παρέχει η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή μας αφορούν:

Στην διατήρηση των υπαρχουσών Αστυνομικών Δομών και συγκεκριμένα του Α.Τ  Ιεράπετρας, του Τ.Α Ιεράπετρας και του Τ.Τ Ιεράπετρας. Διευκρινίζεται ότι ο χώρος που στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Ιεράπετρας είναι δημόσιος, οπότε δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση της Υπηρεσίας από πλευράς καταβολής ενοικίων.
Στην ενίσχυση με ανθρώπινο  δυναμικό των παραπάνω δομών, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες και να λειτουργούν άρτια.
Στην ενίσχυση επίσης των παραπάνω δομών με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας τους.
Στη δημιουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στον Δήμο Ιεράπετρας.

Στη διασφάλιση της παραμονής και την ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά,  την άρτια στελέχωσή του με ανθρώπινο δυναμικό και την ενίσχυσή του με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, δεδομένου ότι αστυνομεύει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μακρύ Γιαλού, μια αρκετά 1.   μεγάλη περιοχή με πολλαπλές ανάγκες, αυξημένη τουριστική επισκεψημότητα και αρκετούς οικονομικούς μετανάστες. Αναφορικά με τα παραπάνω σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας με την υπ? αριθμόν 235/2015 απόφασή του προχώρησε στην παραχώρηση δύο αιθουσών στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μακρύ Γιαλού για την στέγασή του.

Ολοκληρώνοντας, στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας και της εποικοδομητικής συνεργασίας, επισημαίνω ότι όλα τα παραπάνω συνιστούν σημαντικά θέματα που απαιτούν υπεύθυνους χειρισμούς, δεδομένου ότι άπτονται της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνικής τάξης και ευρυθμίας που αποτελεί προτεραιότητα κάθε τοπικής κοινωνίας»

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος αναφορικά με το εν λόγω θέμα « Για τα θέματα αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας αναμένεται να ενημερωθούν το επόμενο διάστημα και οι Βουλευτές του Νομού προκειμένου να υπάρξει μια καθολική διεκδίκηση σημαντικών αιτημάτων που αφορούν τις αστυνομικές δομές στον Δήμο Ιεράπετρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com