Ενταση στις εκδηλώσεις μνήμης του Παύλου Φύσσα

19.45

Με μουσική και στίχους από τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα, αλλά και με αντιφασιστικά συνθήματα και πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια, χιλιάδες πολίτες πραγματοποιούν από τις 6 το απόγευμα αντιφασιστική πορεία στο σημείο της δολοφονίας του, στην Αμφιάλη.

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε μικρής έκτασης επεισόδια. Τα άτομα αυτά πέταξαν τρεις βόμβες μολότοφ προς τη τζαμαρία μιας τράπεζας, ενώ έσπασαν τη βιτρίνα του τοπικού ΚΕΠ. Παράλληλα, πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια διαλύθηκαν.    

Περίπου 4.000 άτομα ξεκίνησαν από το σημείο όπου πριν από έναν χρόνο ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά στην Παναγή Τσαλδάρη.

Το μνημείο

Νωρίτερα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια γλυπτού-μνημείου που απεικονίζει τον 34χρονο μουσικό, που έπεσε νεκρός ακριβώς έναν χρόνο πριν από τις μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα άφησε λουλούδια στο μνημείο, λέγοντας «ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας, ευχαριστώ που ήρθες σε μας», ενώ ο πατέρας του ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να σταματήσουμε τον φασισμό και ό,τι τον γεννά. Ο Παύλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία».

Ακολούθησε καλλιτεχνική εκδήλωση, ενώ σε εξέλιξη είναι πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό.

Την Παρασκευή, στις 17.00 στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 καλλιτεχνών.