Εντυπωσιακό θέαμα στο 5ο «Agios Nikolaos Cliff Diving 2022»

08.25

Ένα ακόμα μαγευτικό cliff diving ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, κερδίζοντας δίκαια το μεγάλο ενδιαφέρον των θεατών και το θερμό χειροκρότημα τους. Οι βουτιές από τα 20 μέτρα στη λίμνη Αγίου Νικολάου με κορυφαίους καταδύτες απ’ όλο τον κόσμο πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα. Περιμετρικά της αμφιθεατρικής λίμνης Βουλισμένης στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου, χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το τελευταίο διήμερο το μοναδικό καταδυτικό γεγονός από υψηλά σημεία που φιλοξενεί η Ελλάδα, κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Νικόλαο. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 26  αθλητές και αθλήτριες καταδύσεων από ψηλά σημεία, που  ανήκουν στους κορυφαίος του κόσμου.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), η Περιφέρεια Κρήτης η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) και η Infinite Drop κατάφεραν να ετοιμάσουν ένα διήμερο αθλητικών και καλλιτεχνικών δρώμενων που ξεχώρισε, με αποκορύφωμα την φαντασμαγορική τελετή λήξης το βράδυ της Κυριακής, η οποία χαρακτηρίστηκε από την αθλητική αλλά και την καλλιτεχνική πρωτοτυπία και αρτιότητα.

Υποστήριξη και παρουσίες

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Χανιώτης πρώην κολυμβητής και παρουσιαστής στους Ολυμπιακούς του 2004 Νίκος Αντωνογιαννάκης και η αθλητική δημοσιογράφος Χριστίνα Βραχάλη.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Παραβρέθηκαν κι έκαναν απονομές ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου και Αθλητισμού και κινητών μονάδων Γιώργος Πιτσούλης. Τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη μέρα των αγώνων τιμήθηκαν οι χορηγοί της διοργάνωσης καθώς και οι συντελεστές και υποστηρικτές της, οι τοπικοί φορείς και εθελοντές.

Το αγωνιστικό μέρος

Τόσο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου όσο και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στους τελικούς, η αδρεναλίνη ανέβηκε στα ύψη σ’ ένα διαγωνισμό καταδύσεων γεμάτο ένταση, δυναμισμό και με ανακατατάξεις στην βαθμολογία όσο ανέβαινε ο βαθμός δυσκολίας για τους αθλητές.

Στη διάρκεια του διημέρου οι θεατές είδαν καταπληκτικές καταδύσεις τόσο σε δεξιοτεχνία όσο και σε βαθμό δυσκολίας, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό υπερθέαμα, κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και στο νυκτερινό σόου που ακολούθησε και τα δύο βράδια.