Νέο ξεκίνημα για τους Προσκόπους του Αποκόρωνα

11.14

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, κλιμάκιο των Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Δυτικής Κρήτης, αποτελούμενο από τον Έφορο Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Ρωσσίδη, τον Αρχηγό Παλαιών Προσκόπων Χανίων κ. Ιωσήφ Κουρνιδάκη και το Ενήλικο Στέλεχος κ. Πλαΐτη Εμμανουήλ, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη Χαράλαμπο, όπου είχαν εκτενή συζήτηση σχετικά με τις ευκαιρίες ανάπτυξης νέας Προσκοπικής ομάδας στην περιοχή.
Οι Προσκόποι ανέπτυξαν τους στόχους που έχουν βάλει για τη νέα χρονιά και πιο συγκεκριμένα παρουσίασαν σχέδιο για την επαναλειτουργία Προσκοπικής ομάδας στην περιοχή του Αποκόρωνα και την επαναδραστηριοποίηση παλαιών Προσκόπων μέσω της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Χανίων.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους Προσκόπους για την εθελοντική προσφορά τους και σημείωσε οτι θα είναι αρωγός στο έργο που επιτελούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Τόνισε την αμέριστη στήριξή του στην επανασύσταση των Προσκόπων στην περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και έκανε αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και στον ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Προσκοπισμός σε αυτό τον τομέα.

Θα ακολουθήσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους φίλους του εθελοντισμού στην περιοχή, για συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες ενημέρωσης σχετικά με τον Προσκοπισμό.