Νέο θρίλερ με τον Γιώργο Δούλη

10.18
Επικές διαστάσεις λαμβάνει το τραγικό αλαλούμ με τους νεκρούς και τους αγνοουμένους της ναυτικής τραγωδίας.
 
Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, με επίσημο έγγραφό του, που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς τις ελληνικές Αρχές και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, γνωστοποιεί ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών ο Δούλης Γεώργιος «δεν είναι νεκρός, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος».
Την ίδια ώρα, βέβαια, οι Ιταλοί δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση με τον αριθμό των αγνοουμένων, αφού διά στόματος του Ιταλού εισαγγελέα Τζουζέπε Βόλπε, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του μοιραίου πλοίου έξι μερόνυχτα από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο «Norman Atlantic».
Τα ερωτήματα σε σχέση με τη λίστα των Ελλήνων που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο παραμένουν πολλά και αναπάντητα. Ο θλιβερός κατάλογος με τα θύματα από τη ναυτική τραγωδία συνεχίζει να μεγαλώνει, χωρίς ακόμα το κουβάρι των ευθυνών να έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Το «Norman Atlantic», που για τρεις μέρες παρέμενε 1,5 ναυτικό μίλι μακριά από το λιμάνι του Αυλώνα στην Αλβανία, δίχως να έχει πραγματοποιηθεί έστω και υποτυπωδώς κάποια έρευνα στα αμπάρια του πλοίου, χθες το απόγευμα ξεκίνησε να ρυμουλκείται από τέσσερα ρυμουλκά με προορισμό το λιμάνι του Πρίντιζι.
Ζητά πληροφόρηση
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος χρειάστηκε να προχωρήσει σε έντονο διάβημα προς τις ιταλικές αρχές ζητώντας πιεστικά επίσημη πληροφόρηση, για να ανακοινώσει τα ονόματα εννέα Ελλήνων αγνοουμένων. Σύμφωνα, ωστόσο, με τη λίστα που έχει δώσει η διαχειρίστρια εταιρεία και η οποία περιλαμβάνει 266 Ελληνες, 18 επιβάτες με ελληνικά ονόματα παραμένουν ακόμα στα… αζήτητα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν δοθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας, από τους συνολικά 266 Ελληνες που επέβαιναν στο «Norman Atlantic» βάσει της αναθεωρημένης λίστας, οι 236 έχουν διασωθεί. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι 10, εκ των οποίων τρεις είναι οι Ελληνες που έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ βάσει των στοιχείων που έστειλαν οι Ιταλοί και τα οποία διασταυρώθηκαν από τις ελληνικές αρχές αγνοούνται 9 Ελληνες.
Ο συνολικός, όμως, αριθμός των διασωθέντων μαζί με τους νεκρούς και τους αγνοουμένους ανέρχεται σε 248. Συνεπώς, σύμφωνα με την επίσημη λίστα της ναυλώτριας εταιρείας υπάρχουν ακόμη 18 επιβάτες που φέρονται να είναι Ελληνες, για τους οποίους κανείς δεν γνωρίζει αν όντως υφίστανται, αγνοούνται ή είναι άτομα που ταξίδευαν στο «Norman Atlantic» με πλαστά στοιχεία.
Το θρίλερ, όμως, με την ταυτοποίηση των σορών συνεχίζεται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στην Ιταλία κάνουν λόγο για τέταρτο Ελληνα νεκρό επιβάτη του πλοίου. Πρόκειται για έναν από τους εννέα αγνοουμένους της λίστας ανακοίνωσε χθες το Λιμενικό Σώμα.
Ο Ιταλός ιατροδικαστής αναγνώρισε σε μία από τις σορούς έναν οδηγό φορτηγού από τις φωτογραφίες που έχει δώσει η ελληνική πρεσβεία και ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία για αναγνώριση. Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τέταρτο Ελληνα νεκρό, επιβάτη του πλοίου «Norman Atlantic».
ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τα στοιχεία των εννέα Ελλήνων αγνο- ουμένων που επέβαιναν στο «Norman Atlantic»:
Κουφογιώργος Αλέξανδρος
Συμεωνίδης Ιωάννης
Τσάμης Βασίλειος
Νικολάρας Απόστολος
Καζαντζίδης Γεράσιμος
Σαγιρίδης Νικόλαος
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Καραβαγγέλης Ευάγγελος
Σοφός Ιωάννης
Κώστας Νάνος

ethnos.gr