Νέος ομαδικός βιασμός και απαγχονισμός γυναικών στην Ινδία

09.49

Νέο Δελχί

Οργή εντός και εκτός Ινδίας έχει προκαλέσει ο ομαδικός βιασμός και ο θάνατος δύο ακόμη γυναικών που βρέθηκαν απαγχονισμένες σε δέντρα στο κρατίδιο Ουτάρ Πράντες. Πρόκειται για μια 19χρονη και μία 45χρονη, οι οικογένειες των οποίων ισχυρίζονται ότι είχαν βιαστεί. Σε εξέλιξη βρίσκεται νεκροψία-νεκροτομή. Την ίδια ώρα μια Ινδή κατήγγειλε ότι βιάστηκε ομαδικά από τέσσερις αστυνομικούς μέσα σε αστυνομικό τμήμα.

Η 19χρονη βρέθηκε κρεμασμένη σε δέντρο σε χωριό της βόρειας Ινδίας και σύμφωνα με την οικογένειά της η κοπέλα είχε βιαστεί. 

Η σορός της 19χρονης βρέθηκε στην περιοχή Μορανταμπάντ, που απέχει τρεις ώρες με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί.

Την Τετάρτη, μία άλλη γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη σε δέντρο στο ίδιο κρατίδιο. Πρόκειται για μία 45χρονη, η σορός της οποίας βρέθηκε στην περιοχή Μπαχράικ.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι η γυναίκα είχε δεχθεί απειλές από ντόπιους επειδή πωλούσε αλκοολούχα ποτά στην περιοχή, ενώ η οικογένειά της κατέθεσε αγωγή, κατονομάζοντας πέντε άτομα ως υπεύθυνα για τον θάνατό της.

Ισχυρίζεται, δε, ότι η γυναίκα είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού. Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση δεν κατέληξε σε συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα, μία Ινδή κατήγγειλε ότι βιάστηκε ομαδικά από τέσσερις αστυνομικούς μέσα σε αστυνομικό τμήμα του ίδιου κρατιδίου.

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι το βράδυ της Δευτέρας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Χαμιρπούρ του Ουτάρ Πραντές για να ζητήσει την απελευθέρωση του συζύγου της όταν δέχτηκε την επίθεση.

«Στις 11:30 μμ δεν υπήρχε κανένας στο γραφείο, ο αναπληρωτής επιθεωρητής με οδήγησε στο γραφείο του και με βίασε μέσα στο αστυνομικό τμήμα» είπε η γυναίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN.

Η γυναίκα κατέθεσε αγωγή στην οποία αναφέρει ότι βιάστηκε επειδή αρνήθηκε να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς για να αποφυλακιστεί ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επιθεωρητή Μπαλμπίρ Σιχ, τέσσερις αστυνομικοί του τμήματος κατηγορούνται για τον βιασμό της γυναίκας.

Τον περασμένο μήνα ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία δύο κοριτσιών που βρέθηκαν απαγχονισμένα σε δέντρο προκάλεσε λαϊκή οργή στην Ινδία.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την υπόθεση μαζί με δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και εγκληματική συνωμοσία.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έχει δηλώσει ότι η προστασία των γυναικών θα πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Μετά τον ομαδικό βιασμό που επέφερε τον θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας το 2012 στο Νέο Δελχί, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης εντός και εκτός της χώρας είναι μεγαλύτερη, γεγονός που οδήγησε πέρυσι την ινδική κυβέρνηση στην ενίσχυση του νομικού πλαισίου που αφορά τα σεξουαλικά εγκλήματα.

tovima.gr