Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Οι διαδηλωτές έλεγαν στους αστυνομικούς να φύγουν και εκείνοι απάντησαν με… σπρέι πιπεριού

20.50
 
Τα επεισόδια έγιναν στην Τσιμισκί, στο ύψος της Διαγωνίου. Οι διαδηλωτές, απαιτούσαν από ώρα την απομάκρυνση των  παστυνομικών δυνάμεων…
Μία διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Τσιμσική με Παύλου Μελά αρνήθηκε να φύγει και άρχισε να απωθεί τους διαδηλωτές. 
Εκείνοι αντέδρασαν, οι αστυνομικοί έκαναν ρίψεις αερίου πιπεριού και άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό σε όλους τους δρόμους του κέντρου.
 
Σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και πετώντας μπογιές, οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους. Η ατμόσφαιρα, όμως και μετά τη χρήση αερίου πιπεριού από τους αστυνομικούς είναι ιδιαίτερα τεταμένη.
 
Προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες τουλάχιστον τριών καταστημάτων στην οδό Τσιμισκή οι διαδηλωτές, 
ενώ έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους σκουπιδιών, στη διασταύρωση Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ….
 
Οι διαδηλωτές βγήκαν στο δρόμο λίγο πριν τις 18:00, μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ και ξεκίνησαν την πορεία.
 
Στις 18.30 ξεκίνησε και η δεύτερη πορεία στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΜΕ, μελών της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, αντιεξουσιαστών και εκπροσώπων συνδικάτων.
 
Δείτε βίντεο από την πρώτη και τη δεύτερη πορεία:
 

 
Στις 19.30, με το σύνθημα "Εξω από την πορεία η Αστυνομία" οι διαδηλωτές απαίτησαν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν σχηματίσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πορεία. 
 
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, σταμάτησαν, στην οδό Τσιμισκή ζητώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών, και τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν αν δεν διαταχθεί να φύγουν τα ΜΑΤ.
 
Η πορεία ξεκίνησε, για να σταματήσει λίγο πιο κάτω και πάλι, με τους διαδηλωτές να επαναλαμβάνουν το αίτημα για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Η πορεία άρχισε ξανά, λίγο αργότερα…
 
Νωρίτερα, λίγο μετά τις 19.00 ολοκληρώθηκε ειρηνικά η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη… 
 
Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 16.00, στο χώρο μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ… Λόγω της πορείας, έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της οδού Εγνατία μπροστά από το Πολυτεχνείο. 
 
Όλα γίνονται πάντως κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, καθώς περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε καίρια σημεία της διαδρομής.
 
 

 
Πηγή: ThessToday, Thestival