Έπεσε δικαστικά η αυλαία στο Εφετείο Χανίων της υπόθεσης ομηρείας του ΟΚΑΝΑ – Αυστηρότερη η Έδρα από την Εισαγγελέα

16.35

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων αναβίωσε σήμερα η υπόθεση ομηρείας των τριών εργαζομένων γυναικών, στον ΟΚΑΝΑ τον Μάιο του 2017. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο 48χρονος σήμερα ,πατέρας 5 παιδιών τον οποίο το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία 5 – 2. Η Εισαγγελέας την έδρας νωρίτερα ζήτησε την ενοχή του, προτείνοντας ποινή 4 χρόνια για κάθε εργαζόμενη + 10 μήνες για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία, με την έδρα να είναι πιο αυστηρή και να επιβάλει κατά πλειοψηφία ποινή φυλάκισης 5 χρόνια για κάθε αρπαγή και ομηρεία και 19 μήνες για οπλοχρησία. Με τη συγχώνευση των ποινών επιβλήθηκαν τελικά στον 48χρονο 7 έτη και 3 μήνες ενώ πρωτόδικα στο ΜΟΔ Ρεθύμνου του είχαν επιβληθεί 11 χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι η είδηση της ομηρείας των τριών εργαζομένων, της ψυχιάτρου και των δύο νοσηλευτριών είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία η οποία παρακολουθούσε για 7 ώρες τις προσπάθειες των αστυνομικών να τον πείσουν να βγει από το κτήριο στο οποίο είχε κάνει κατάληψη με τις τρεις εργαζόμενες μέσα. Στην απολογία του υποστήριξε ότι όπλισε το όπλο και μπήκε μέσα ζητώντας από την ψυχίατρο της δομής να καλέσει τα μέσα ενημέρωσης για να γνωστοποιήσει το πρόβλημα που είχε με τον Δήμο Χανίων και την αδειοδότηση του περιπτέρου στο οποίο εργαζόταν στο παλιό λιμάνι. Ο Δήμος το είχε κρίνει κατεδαφιστέο και εκείνος είπε ότι ήταν αποφασισμένος μέχρι και να βάλει τέλος στη ζωή του αν δε βρισκόταν μια λύση. Στη θέα των αστυνομικών στον ΟΚΑΝΑ ο 48χρονος έβαλε στον κρόταφο το πιστόλι στην ψυχίατρο ζητώντας τους να φύγουν, κάτι το οποίο δεν παραδέχτηκε στο δικαστήριο.

Οι εργαζόμενες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που έπεσε η αυλαία σε αυτήν την εφιαλτική υπόθεση που έζησαν πριν από 5 χρόνια σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ώρες χωρίς νερό με ελάχιστο οξυγόνο για 7 ώρες, ακούγοντας τον κατηγορούμενο να φωνάζει και να μην ξέρουν πόση ώρα μπορεί να κρατήσει η ομηρεία τους και πως μπορεί να καταλήξει.

Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο πατέρας του 48χρονου ο οποίος είπε ότι αν είχε σκοπό να κάνει κακό ο γιος του θα το ήξερε. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ενέργεια του 48χρονου ήταν καλά προμελετημένη και δεν ήταν ένα ψυχωσικό γεγονός καθώς τότε ο 48χρονος ήταν χρήστης ουσιών αφού το Σαββατοκύριακο πήγε στο χωριό του και πήρε το όπλο, με το συμβάν να γίνεται τη Δευτέρα το πρωί.

Ο 48χρονος μετά από σχεδόν ένα χρόνο που έκτιε την ποινή του είχε αποφυλακιστεί για να εργαστεί για την οικογένεια του, όμως επέστρεψε στη φυλακή για άλλη υπόθεση και θα παραμείνει να εκτίσει και την ποινή που του επιβλήθηκε από το Εφετείο.