Επέστρεψε η παραλία στο Κολυμπάρι από τα έργα αποκατάστασης στο λιμάνι – Απέδωσαν οι μελέτες

16.46

Περίπου δύο χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του λιμανιού του Κολυμβαρίου που κατασκευάστηκε το 2000. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του φάνηκαν οι ελλείψεις και οι κακοτεχνίες σε ότι αφορά στον ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών και οι ψαράδες συνέχισαν να χρησιμοποιούν το αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής. Σήμερα όμως η εικόνα που παρουσιάζει είναι τελείως διαφορετική καθώς τα 5.700.000 € των εργασιών αποκατάστασης έπιασαν τόπο.

Το έργο ότι απέδωσε φαίνεται πολύ απλά και στα δεκάδες μέτρα που κέρδισαν οι λουόμενοι στην παραλία που επέστρεψε ανατολικά του λιμανιού, όταν μέχρι την τοποθέτηση των τριών κυματοθραστών τα κύματα έφτασαν μέχρι τις αυλές των επιχειρήσεων και των σπιτιών της περιοχής.

Ο Δήμος Πλατανιά θέλει την εκμετάλλευση του λιμανιού και από σκάφη αναψυχής και προσδοκά στο να πάρει τη συγκεκριμένη άδεια ώστε στην περιοχή να δένουν ταχύπλοα και ιστιοφόρα για τουριστικούς λόγους, γεγονός που θα αναβαθμίσει το Κολυμπάρι.

Τώρα το Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με τον Δήμο μελετούν την τοποθέτηση και των υπόλοιπων 4 κυματοθραυστών που προέβλεπε η μελέτη σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το λιμάνι του Κολυμβαρίου.