‘Επί δεκαετίες διαβουλευόμαστε… ” απάντησε ο Μ. Βλαχάκης στους καταστηματάρχες του Παλιού Λιμανιού

07.37

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε για άλλη μια φορά μάρτυρες ενός δημοτικού θεάτρου του παραλόγου, είπαν χτες με επιστολή τους οι καταστηματάρχες του Ενετικού Λιμένα απευθυνόμενοι στον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μιχάλη Βλαχάκη.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους ανάφεραν ότι:
"Οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης, Δήμαρχος – Πρόεδρος ΔΛΤΧ, αντί να συζητούν τα σοβαρά και ουσιαστικά προβλήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης των Χανίων, μέσα από θεσμικές διαδικασίες διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και ενώπιον συλλογικών οργάνων με κυρίαρχη αρμοδιότητα για τα τεκταινόμενα της πόλης, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, επιλέγουν για άλλη μια φορά τον δρόμο του λαϊκισμού, των δημοσίων σχέσεων και των άστοχων νομικά κινήσεων και ενεργειών".

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μιχάλη Βλαχάκη.

Η απάντηση του κ. Μιχάλη Βλαχάκη:

«Κάποιοι επικαλούνται την διαβούλευση και τον διάλογο για να παραπέμπεται στις καλένδες κάθε μελέτη και απόφαση που επιχειρεί να δώσει μια ολοκληρωμένη & καλαίσθητη λύση στο μνημείο που τόσο βανδαλίζεται από τις αυθαίρετες κατασκευές και τις υπερβάσεις κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα.

Επί δεκαετίες διαβουλευόμαστε……

Αποτέλεσμα, κανένα. Γιατί υπογείως επικρατούν εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν καμία συνολική ρύθμιση και προτιμούν ένα μπάχαλο ατομικών ρυθμίσεων, ποντάροντας στο ότι αυτοί «έχουν τον τρόπο τους».

Να επαναλάβω για άλλη μια φορά δημόσια ότι η τήρηση της νομιμότητας είναι υποχρέωσή μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δεν σκοπεύω να προστεθώ σε αυτούς που αγνόησαν ή προσποιήθηκαν ότι δεν γνώριζαν την τύχη της Υπουργικής απόφασης.

Με την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ θα μπει τέλος στην ασυδοσία και στην αναρχία που επικρατεί στο σημαντικότερο μνημείο της πόλης μας. Η εφαρμογή της μελέτης Ρωμανού-Καλογήρου θα επιφέρει μια αισθητική αναβάθμιση στο μνημείο, αναδεικνύοντας τις όψεις των κτιρίων, ενώ παράλληλα θα περιορίσει δραστικά τις υπερβάσεις των τραπεζοκαθισμάτων.

Η υπηρεσία μας θα τρέξει άμεσα κάθε διαδικασία που χρειάζεται για την επικαιροποίηση της μελέτης Ρωμανού-Καλογήρου έτσι ώστε να είναι έτοιμη η πλήρης εφαρμογή της τον προσεχή χειμώνα.

Παράλληλα με την εφαρμογή της, θα επανεξετάσουμε τις δυνατότητες τροποποίησης της υπουργικής απόφασης, ώστε απο τα 2300τμ να φτάσουμε στα 4600 τμ πριν από την αρχή της τουριστικής περιόδου του 2017.

Η παραπάνω πρόταση αποτελεί την χρυσή τομή ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και την ελεύθερη κίνηση δημοτών και επισκεπτών στην χερσαία λιμενική ζώνη του Ενετικού Λιμένα των Χανίων.

Αταλάντευτα, με αποφασιστικότητα και προσήλωση στον στόχο μας, προχωράμε μαζί με την Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων στην ανάδειξη και την αισθητική αναβάθμιση του σημαντικότερου μνημείου της πόλης των Χανίων.

Μιχάλης Βλαχάκης – Αντιδήμαρχος Χανίων

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.»