Επιχείρηση "σκούπα" στα εγκαταλελειμμένα οχήματα στο Δήμο Χανίων

20.45

Έχετε εγκαταλείψει το όχημα σας, μπροστά από δημόσια υπηρεσία ή στο δρόμο μπροστά από το σπίτι σας; Μην σας φανεί παράξενο αυτές τις ημέρες να δείτε στο τζάμι του αυτοκινήτου ή στο ντεπόζιτο της μηχανής το ειδοποιητήριο που σας ενημερώνει ότι αν δεν το πάρετε, ο Δήμος θα το απομακρύνει. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης χωρίς πρόβλημα στη γειτονιά τους, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν καθώς η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χανίων από σήμερα το πρωί, άρχισε να κολλά τα ειδοποιητήρια.
 
Για παράδειγμα μπροστά από το κτήριο του ΟΤΕ στην οδό Τζανακάκη υπάρχουν κλειδωμένες μηχανές εδώ και χρόνια πάνω στο πεζοδρόμιο στερώντας χώρο και στους διερχόμενους κυρίως με καροτσάκι. Για την απομάκρυνση ενός εγκαταλελειμμένου, δεν έχει σημασία αν το όχημα έχει πινακίδες ή όχι.
 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, καλεί τους πολίτες που έχουν εντοπίσει εγκαταλελειμμένο όχημα στη γειτονιά τους να το καταγγέλλουν στο 2821341777 ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία τονίζοντας ότι αυτή η δημοτική Αρχή δεν θα δείξει ανοχή στο θέμα και η πόλη θα καθαρίσει.
 
Τέλος, να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την νομοθεσία όποιος καταθέτει τις πινακίδες του οχήματος του με σκοπό να το ξαναχρησιμοποιήσει στο μέλλον, οφείλει να το σταθμεύσει σε σκεπασμένο ιδιωτικό χώρο.