Επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου. Δείτε τι γυαλιά επιλέγουν οι stars

18.05
Ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου απαρτίζεται από δύο τμήματα, τον σκελετό και τους φακούς. Δεδομένου ότι, κατά κύριο λόγο, η χρήση των γυαλιών ηλίου επιβάλλεται για την προστασία των ματιών μας, την προσοχή θα πρέπει να στρέψουμε πρώτα στους φακούς.

Στα οπτικά καταστήματα διατίθεται μεγάλη ποικιλία σε τύπους φακών ηλίου, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου.

Έτσι, οι φακοί διαβαθμισμένης σκουρότητας (degrade lenses) είναι ιδανικοί για καθημερινή οδήγηση, διαθέτοντας μία ικανοποιητική σκουρότητα στο πάνω τμήμα τους, ενώ, στα κατώτερα σημεία, όντας ανοιχτόχρωμοι, διευκολύνουν την όραση μέσα στον χώρο του αυτοκινήτου. Οι φακοί με εξωτερική επίστρωση καθρέπτη (mirror lenses) αντανακλούν μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας αλλά, ταυτόχρονα, μειώνουν και την φωτεινότητα. Χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους, π.χ. αν οδηγώντας, περνάμε από τούνελ, κόβουν μεγάλο μέρος από την αναγκαία ορατότητα. Είναι όμως ενδεδειγμένοι για sports σε έντονη ηλιοφάνεια και σε επιφάνειες μεγάλης αντανάκλασης, π.χ. στα χιόνια.

Η απορροφητικότητα, δεν είναι αποτέλεσμα της σκουρότητας, αλλά μόνον του υλικού κατασκευής του φακού ηλίου. Συνεπώς, ένα ζευγάρι ηλίου μέσης σκουρότητας (50%) θα γίνει καλύτερα αποδεκτό από τα νεαρά άτομα και, κυρίως, από τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Eίμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα με τόση ηλιοφάνεια τονιζει το κατάστημα οπτικών ΠΑΝΟΠΤΙΚΗ και είναι στο χέρι μας να χαρούμε τον ήλιο, αποφεύγοντας τις βλαπτικές του συνέπειες, αλλά απολαμβάνοντας τη μοναδική ζωογόνα, για την ψυχή και το σώμα μας, δράση του. 

 

Εκεντρικοί σκελετοί, έντονα χρώματα και πολλά, απίθανα σχέδια χαρακτηρίζουνν τα γυαλιά ηλίου που φορούν οι πιο stylish κυρίες της showbiz . Τα παρακάτω γυαλιά ηλίου αλλά και συμβουλές για την προστασία των ματιών σας  θα  βρείτε στο κατάστημα οπτικών ΠΑΝΟΠΤΙΚΗ στην Α. Παπανδρέου 45 στα Χανιά.

Δείτε τις εμφανίσεις τους και εμπνευστείτε.

Η Ελένη Μενεγάκη  φοράει RAYBAN.


 

Η Δέσποινα Βανδή φοράει RAYBAN 

      

 Δέσποινα Βανδή φοράει CARRERA     H Σίσσυ Χριστήδου επιλέγει PEPE JEANS.


Αλεξία τσικνοπούλου, Οπτικός
Σάββας Σεργάκης, Οπτικός