Επισκέψιμη σήμερα η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ στο λιμάνι της Σούδας

17.11

Η Φρεγάτα Κανάρης έδεσε στο λιμάνι της Σούδας για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και μικροί και μεγάλοι από το πρωί ανέβηκαν στο πλοίο για να δουν από κοντά μια μάχιμη φρεγάτα. Οι πολίτες ξεναγήθηκαν από τους αξιωματικούς του πλοίου εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για τα 20 χρόνια που είναι στην κατοχή του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Μόνη προϋπόθεση από το πολεμικό ναυτικό για τους επισκέπτες τα αθλητικά ή τα ίσια παπούτσια για να μπορούν να ανέβουν τις σκάλες του πλοίου από τις 10 το πρωί που έριξε τη σκάλα του μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Το πλοίο έχει μήκος 130 μέτρα και φέρει βαρύ οπλισμό όπως τορπίλες για τον οποιοδήποτε εξωτερικό εχθρό επιβουλεύεται την κυριαρχία της χώρας.

Η Φ/Γ Κανάρης είναι το πέμπτο Πολεμικό Πλοίο που φέρει την ονομασία αυτή. Το πρώτο, μια κανονιοφόρος, ναυπηγήθηκε το 1835 στο Ναύσταθμο του Πόρου.

Το όνομα του πλοίου προέρχεται από τον Κωνσταντίνο Κανάρη ήρωα της Επανάστασης του 1821, με ένδοξη δράση στο Ναυτικό και ταυτόχρονα μια από τις πιο ευγενείς μορφές του Αγώνα.