Επιστρέφει στην Κρήτη ο γαμήλιος τουρισμός – Τι δείχνουν τα στοιχεία

15.56

Περίμεναν.. περίμεναν και τελικά ήρθε η ώρα για τα ζευγάρια, αφού οι απαγορεύσεις άρθηκαν και μπορούν να παντρευτούν χωρίς περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, χωρίς μέτρα στα ταξίδια τους αλλά και χωρίς διαχωρισμούς εμβολιασμένων και μη. Έτσι μετά από δύο χρόνια επιστρέφουν και οι γάμοι τουριστών. Εκείνοι οι οποίοι ήθελαν να συνδυάσουν γάμο και διακοπές στο μέρος που τους αρέσει ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν τους χώρους για την τέλεση του πολιτικού κυρίως γάμου αλλά και για την εκδήλωση που θα ακολουθήσει. Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια μαζί με τη Σαντορίνι και τη Μύκονο είναι στους τοπ προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό. Για τα Χανιά ο Δήμος Αποκορώνου έχει ήδη προγραμματίσει 40 γάμους τουριστών για το καλοκαίρι.

Σε αριθμούς ακολουθούν οι Δήμοι Χανίων και Πλατανιά. Στον Δήμο Χανίων από τους 300 γάμους που τελέστηκαν την προηγούμενη χρονιά οι 30 ήταν από ζευγάρια εκτός νομού, ενώ για τον Δήμο Πλατανιά τα έτη 2020 και 2021 της πανδημίας, τελέστηκαν 20 και 22 γάμοι αντίστοιχα και προ πανδημίας 30 τουριστών που θέλουν ως φόντο να έχουν τη θάλασσα ή ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο, όπως λίμνη και βουνό  ή κάποιο μνημείο ακόμα και το ξενοδοχείο στο οποίο μένουν.

Ο γαμήλιος τουρισμός ανθεί σε κάποιες χώρες όπως είναι η Γαλλία ή η Ιταλία, και η Κρήτη έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπτύξει αυτό το είδος του τουρισμού που αποφέρει σημαντικά έσοδα. Για παράδειγμα στον Δήμο Χανίων πρέπει κάποιος να πληρώσει 200 ευρώ για το παράβολο και αν ο χώρος που έχει αιτηθεί είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ή άλλοι θα πρέπει να πληρώσεις και στις αρμόδιες για αυτούς υπηρεσίες.

Και στην Αντολική Κρήτη σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις αρχές Μαϊου ήδη 105 γάμοι έχουν προγραμματιστεί μέχρι το Σεπτέμβρη να τελεστούν στο Δήμο Χερσονήσου και ακολουθεί ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Τέλος ενδιαφέρον εκφράζουν τουρίστες να παντρευτούν εκτός από τις παραλίες του Δήμου Πλατανιά στη  μνημειακή ελιά  Βουβών αλλά και στο  οροπέδιο του Ομαλού  του Δήμου Πλατανιά.