Επιτυχή τα βιωματικά Ψυχοεκπαιδευτικά Εργαστήρια του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων

14.35

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία των δύο τμημάτων (πρωινό και απογευματινό) των εργαστηρίων Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων που πραγματοποίησε ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας κατά την περίοδο Οκτώβριος 2014  έως και τον Ιανουάριο 2015.  
   Βασικός στόχος των βιωματικών  Ψυχοεκπαιδευτικών Εργαστηρίων ήταν  η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η στήριξη των γονέων  προκειμένου να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση τους στο δύσκολο ρόλο τους ως γονείς αλλά και η  σωστή ενημέρωση τους   γύρω από θέματα που αφορούν στην ανατροφή των παιδιών τους, τις  σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών αλλά  και τις σχέσεις των συζύγων-γονέων  μεταξύ τους.
 Παράλληλα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγωσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις όπου οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα πρόληψης από τις εξαρτήσεις καθώς και για   θέματα που αφορούν τις πρώτες βοήθειες σε μικρά παιδιά και βρέφη.  
Ενημερώνουμε επίσης ότι, από τον Φεβρουάριο πρόκειται να ξεκινήσουν νέα  Τμήματα Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και ενδυνάμωσης γονέων.
Οι ομάδες που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι:

  1. Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.
  2. Ομάδα γονέων-παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία.
  3. Ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών.

      Οι ομάδες  θα είναι βιωματικές και τα μέλη της ,θα έχουν  τη δυνατότητα συζήτησης και  ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, έκφραση συναισθημάτων και  ανίχνευσης αναγκών.
 Η συμμετοχή  στις ομάδες είναι δωρεάν.
Πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά Κυδωνίας 29 από 19 Ιανουαρίου έως και τις 30 Ιανουαρίου 2015 στο τηλέφωνο 28213-41628 . Υπεύθυνη των ομάδων  γονέων είναι η κα Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων.