Επιτυχίες για την ομάδα ιστιοπλοΐας Τριγώνου στους αγώνες “Καστελόριζο 2015”

10.50

Μέσα στο χρονικό διάστημα από 6-10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο ο διεθνής διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας Τριγώνου με σκάφη Optimist και Laser στους οποίους συμμετείχαν 150 σκάφη από Ελλάδα και Κύπρο. Ανάμεσά τους και η νεοσύστατη ομάδα τωνOptimist του Ναυτικού Ομίλου Χανίων με πέντε σκάφη.

Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ο Ο.Α.Π.Π.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Καστελόριζου και τους Ομίλους της περιοχής, Ν.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β., Ν.Ο.Β. και Ν.Ο.Κ.Β..

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, είχαν ως συνέπεια να μειώσουν τον αριθμό των ιστιοδρομιών.

Οι μικροί κυβερνήτες των Optimist του Ν.Ο.Χ. σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες, που ήταν οι εξής:

Νίκος Κοζωνάκης 1ος, Μαρία Κοζωνάκη 10η, Γιάννης Ρημαντωνάκης 25ος, Μανώλης Τζομπανάκης 27ος και Γιάννης Γεωργακάκης 30ος.

Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου, Ανδρέας Σηφάκης που συνόδεψε την αποστολή εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαπιστωμένη ανοδική πορεία της νεοσύστατης ομάδας.

Οι αποστολές μετακινήθηκαν από Πειραιά στο Καστελόριζο και επιστροφή με κρουαζιερόπλοιο το οποίο διέθεσε ο εφοπλιστής Ρέστης. Στο συγκεκριμένο πλοίο διέμειναν και φιλοξενήθηκαν καθ? όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η αποστολή του Ν.Ο.Χ. μετακινήθηκε από Χανιά-Πειραιά και επιστροφή με πλοία της ΑΝΕΚ LINES η οποία και αυτή τη φορά προσέφερε ουσιαστικές, οικονομικές διευκολύνσεις. Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ευχαριστεί μάλιστα θερμά.

Γενικώς, ήταν μια ξεχωριστή αθλητική αποστολή στο ακριτικό Καστελόριζο, με ιδιαίτερες εμπειρίες που απέκτησαν οι μικροί Χανιώτες ιστιοπλόοι τόσο από το όμορφο νησί και την θερμή υποδοχή των κατοίκων όσο και από το ταξίδι, τη διαμονή και φιλοξενία στο κρουαζιερόπλοιο.