Επιτυχημένη η παρουσία του Ι.Ο.Χ στην Πάρο

10.49

Με 2 κύπελλα στις αποσκευές της γύρισε η αποστολή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων απο την Πάρο.
Στα laser 4.7 την 2η θέση στην κατηγορία των αγοριών κατέκτησε ο αθλητής του ΙΟΧ Αλευράκης Δημήτρης, χάνοντας  την πρωτιά σε ισοβαθμία στην τελευταία κούρσα με τον πρώτο, ενώ στην κατηγορία των κοριτσιών την 3η θέση κατέλαβε η Nαταλία Νίλσεν.
Πολύ καλή παρουσία και στην κατηγορία των optimist είχε η νεοσύστατη ομάδα του Ομίλου μας, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, αποτελούμενη από τους παρακάτω αθλητές:
Ασουμανάκης Μάριος, Ζαχαριουδάκης Γιώργος, Γιαννουλάκης Ελευθέριος και Ασουμανάκη Γιωργιάνα.
Εκατόν τριάντα επτά (137) αθλητές από 14 ναυτικούς ομίλους του Αιγαίου και της Κρήτης βρέθηκαν στην Πάρο όπου συμμετείχαν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης 2016 στις κατηγορίες Optimist και Laser 4,7.

Οι αγώνες έλαβαν χώρα  στον κόλπο της Παροικιάς απο τις 25 εως 27 Μαρτίου.
Την πρώτη μέρα των αγώνων ο ισχυρός νοτιάς δεν ήταν σύμμαχος με τους μικρούς ιστιοπλόους. Τα πολλά μποφόρ και το μεγάλο κύμα δυσκόλεψαν αρκετά τους αθλητές με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί  μόνο μια ιστιοδρομία για τα  laser 4,7 και δύο για τα optimist. Κατά την έξοδο των αθλητών από την θάλασσα, τούς έπιασε μπουρίνι με βροχή και χαλάζι θέτοντας σε ετοιμότητα όλους τους προπονητές, τις επιτροπές και το σκάφος του λιμενικού, ώστε όλοι οι αθλητές να βγουν στην στεριά με ασφάλεια.

Την δεύτερη μέρα ο καιρός γύρισε βοριάς όμως η ένταση του ανέμου παρέμεινε μεγάλη και με πολύ κρύο. Οι αθλητές το διασκέδασαν αρκετά και οι επιτροπή έφερε σε πέρας όλες τις προγραμματισμένες κούρσες.

Τελευταία μέρα των αγώνων ο βοριάς χαμήλωσε αρκετά και έτσι μπήκαν στην θάλασσα και οι λιλιπούτειοι αθλητές των ομίλων όπου κατάφεραν να τερματίσουν και αυτά και να χαρούν επιτέλους..
Την αποστολή του ΙΟΧ συνόδεψαν οι προπονητές του Ομίλου μας, Γναφάκης Κώστας και Γκιόκας Θανάσης.
Ο ΙΟΧ ευχαριστεί την ΑΝΕΚ για τις διευκολύνσεις που παρέχει χρόνια τώρα στις μεταφορές των αποστολών μας