Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: ΟΧΙ στη χρήση πυραύλων PATRIOT στο ΠΔΚ

18.41

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ PATRIOT

Πριν από λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην Αμερική, έδωσε τα καλύτερα διαπιστευτήρια του, δίνοντας απλόχερα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ το Πεδίο Βολής Κρήτης, στο Ακρωτήρι Χανίων αλλά και την 133 ΣΜ στο Καστέλι Ηρακλείου, για την εγκατάσταση των αμερικανο ? νατοϊκών « drones».
Και όλα αυτά ενώ η Ανατολική Μεσόγειος και η Βόρεια Αφρική φλέγονται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και των συμμάχων τους, στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνεται στην περιοχή από μια σειρά ανταγωνιζόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κατάσταση που εντείνεται μετά την ανάληψη ενεργού στρατιωτικής δράσης στη Συρία και από τη Ρωσία.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της προετοιμασίας του εδάφους που είχε κάνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβρη του 2013. Αποτελεί συνέχεια επίσης των προθέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του πρώτου 7μήνου του 2015 για την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας!
Η παραπάνω απόφαση αποτελεί άλλη μια απόδειξη της στόχευσης της σημερινής συγκυβέρνησης να εμπλέξει το λαό βαθύτερα στους άκρως επικίνδυνους για τους λαούς ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προκειμένου να υπηρετήσει τα σχέδια των εγχώριων μονοπωλίων για γεωστρατηγική τους αναβάθμιση, με όποιο κόστος για το λαό.
Πάει πολύ να μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι ενδιαφέρεται για την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας όταν και αυτός, και οι προκάτοχοι του έχουν δώσει απλόχερα γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, και πληρώνει τεράστια ποσά για τις στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που χιλιάδες κόσμου ζει πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι ντροπή να μιλάει για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας και συμμαχίες με αυτούς που αιματοκυλίζουν τον κόσμο, που είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια πρόσφυγες και για τους χιλιάδες νεκρούς μετανάστες.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας και ειδικά των υποδομών της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιασμοί που βάζουν σε περιπέτειες τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καλεί τη χανιώτικη κοινωνία, τη νεολαία, το μαχόμενο εργατικό ? λαϊκό κίνημα σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να διεκδικήσουμε:

  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
  • Κλείσιμο της Ανερικανονατοϊκής Βάσης στη Σούδα και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.
  • Όχι στην επέκταση των δραστηριοτήτων του Π.Β.Κ και της 133 ΣΜ στο Καστέλι Ηρακλείου
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.