ΕΠΣ Χανίων: Επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016

11.52

Η Ε.Π.Σ. Χανίων μετά το πέρας των πρωταθλημάτων προχώρησε στην επικύρωση των βαθμολογιών για Α’, Β’, Γ’ Κατηγορία, πρωταθλήματα Νέων, Παίδων, Προπαίδων, Τζούνιορ και Προτζούνιορ.

Στην Α’ Κατηγορία πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, που κέρδισε την άνοδό της στη Γ’ Εθνική μέσω του πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ, ενώ υποβιβάστηκαν Τιτάν και Ιδομενέας. Από τη Β’ Κατηγορία την άνοδο στην Α’ εξασφάλισαν ο πρωταθλητής Κρ. Αστέρας, ο δευτεραθλητής Ποσειδών Καμισιανών-Ραπανιανών και λόγω της ανόδου της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ στη Γ’ Εθνική και η 3η της βαθμολογίας Θύελλα Καλαθαινών. Στη Γ’ Κατηγορία υποβιβάστηκε ο Α.Ο. Περιβολίων.

Από τη Γ’ κατηγορία ανέρχεται στη Β’ κατηγορία ο πρωταθλητής Νέος Ηρακλής Νεροκούρου 2014 και ο 2ος της βαθμολογίας Αστέρας Χαλέπας, λόγω της ανόδου και τρίτης ομάδας από τη Β’ στην Α’ Κατηγορία.

Το Κύπελλο Παίδων "Σχοινάς Τηλέμαχος" κατέκτησε η Α.Π. Σούδας, το πρωτάθλημα Νέων "Συγγελάκης Ιωάννης" η Δόξα Παχιανών, το πρωτάθλημα Παίδων "Σχοινάς Τηλέμαχος" ο Α.Ο. Πλατανιάς, το πρωτάθλημα Προπαίδων ο Νέος Κισσαμικός, το πρωτάθλημα Τζούνιορ ο Α.Σ. Καλτσέτο και το πρωτάθλημα Προτζούνιορ ο Μινώταυρος.

Αναλυτικά το έγγραφο που απέστειλε στα σωματεία η ΕΠΣΧ:

ΠΡΟΣ
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Α’, Β’, Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΝΕΩΝ- ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ
ΤΖΟΥΝΙΟΡ- ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά το πέρας των πρωταθλημάτων Α΄, Β΄, Γ΄ τοπικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, Νέων, Παίδων, Προπαίδων, Τζούνιορ και Προτζούνιορ, σας κοινοποιούμε τις βαθμολογίες των ανωτέρω πρωταθλημάτων, επισημαίνοντας ότι η επικύρωση των βαθμολογιών έγινε με την επιφύλαξη, ότι ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στα επόμενα πρωταθλήματα, να υπάρχει η ευχέρεια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε. Π. Σ. Χανίων, να συμπληρώσει τον αριθμό των ομάδων σε κάθε κατηγορία, αναλόγως και σύμφωνα με τον Κανονισμό.

Βάσει των προκηρύξεων από την Α’ τοπική κατηγορία πρωταθλήτρια ομάδα, ως πρώτη του βαθμολογικού πίνακα, ανακηρύσσεται η ομάδα «Α.Ε.Ε.Κ. ΙΝΚΑ». Από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται στη Β΄ κατηγορία, οι ομάδες «Α.Π.Κ.Σ. Τιτάν Καλυβών» και «Γ.Σ.Σ. Ιδομενέας», σύμφωνα με τον πίνακα βαθμολογίας και τη σχετική προκήρυξη της Α’ τοπικής κατηγορίας.

Η ομάδα «Γ.Σ.Σ. Ιδομενέας», η οποία έγινε υπαίτια διακοπής σε ένα [1] αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνών, πέραν του ότι ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου σωματείου, της αφαιρούνται τρεις [3] βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου από το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίστηκε και δύο [2] βαθμοί από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου του πρωταθλήματος στο οποίο θα αγωνίζεται, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του Κ.Α.Π.

Από τη Β’ τοπική κατηγορία ανέρχονται στην Α’ κατηγορία η πρωταθλήτρια ομάδα «Α.Π.Σ. Κρητικός Αστέρας» και η δευτεραθλήτρια ομάδα «Α.Ε. Ποσειδών Καμισιανών Ραπανιανών». Επίσης, λόγω της ανόδου στη Γ΄Εθνική κατηγορία της ομάδας Α.Ε.Ε.Κ. ΙΝΚΑ και για να συμπληρωθεί ο αριθμός των είκοσι [20] ομάδων στην Α΄ κατηγορία, ανέρχεται από τη Β’ κατηγορία, ο τρίτος του βαθμολογικού πίνακα Α.Π.Ο. Θύελλα Καλαθαινών.

Στη Γ’ τοπική κατηγορία υποβιβάζεται η ομάδα «Α.Ο. Περιβολίων», σύμφωνα με τον πίνακα βαθμολογίας και τη σχετική προκήρυξη της Β’ τοπικής κατηγορίας.

Από την Γ’ κατηγορία ανέρχεται στη Β’ κατηγορία η πρωταθλήτρια ομάδα «Νέος Ηρακλής Νεροκούρου 2014» σύμφωνα με την προκήρυξη και τον βαθμολογικό πίνακα. Επίσης ανέρχεται από τη Γ’ κατηγορία στη Β’ κατηγορία και η δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, Α.Π.Σ Αστέρας Χαλέπας, λόγω της ανόδου και τρίτης ομάδας από τη Β΄ στην Α΄ κατηγορία.

Στο Κύπελλο Παίδων «Σχοινάς Τηλέμαχος», Κυπελλούχος ανακηρύχθηκε η ομάδα «Α.Π. Σούδας». Στο πρωτάθλημα Νέων «Συγγελάκης Ιωάννης», πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα «Α.Π.Σ. Δόξα Παχιανών». Στο πρωτάθλημα Παίδων «Σχοινάς Τηλέμαχος», πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα «Α.Ο. Πλατανιάς». Στο πρωτάθλημα Προπαίδων πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα «Α.Σ. Νέος Κισσαμικός». Στο πρωτάθλημα Τζούνιορ πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα «Α.Σ. Καλτσέτο» και τέλος στο πρωτάθλημα Προτζούνιορ πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται ο «Α.Ο. Μινώταυρος».

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΓΕΩΡ. ΑΚΑΣΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔ.