Έρευνα Σκανδιναβικού τουριστικού πράκτορα: Αγία Μαρίνα – Πλατανιάς δεν είναι για οικογενειακές διακοπές

14.58

Το στοίχημα για τους τουριστικούς φορείς είναι να πιάσουν στο 80% τους αριθμούς του 2019 στον κλάδο, τόσο σε τοπικό όσο και σε επίπεδο χώρας. Παρά τους αστάθμητους παράγοντες του πολέμου στην Ουκρανία και της ακρίβειας σε ενέργεια και πρώτες ύλες, φαίνεται πως οι Σκανδιναβοί για τα Χανιά μεταξύ άλλων, κινούνται στις πληρότητες του 2019, αφού για τον Ιούνιο άγγιξαν το 80% ενώ η σεζόν αναμένεται να κλείσει στο 95% και πάνω.

Μπορεί λοιπόν να είναι πολλοί οι τουρίστες σε αριθμό δε φαίνονται όμως στις επιχειρήσεις εστίασης και αυτό όπως εξηγεί ο κ. Αυγουστιανάκης, Εκπρόσωπος Nordic Leisure Travel Group Κρήτης, συμβαίνει επειδή φέτος μετά τον εγκλεισμό του κορωνοϊού θέλουν να κάνουν διακοπές με περισσότερες ανέσεις στους χώρους διαμονής τους.

Εν τω μεταξύ, ο τουριστικός πράκτορας της Nordic Leisure Travel Group, που εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τον Σκανδιναβικό Ving, διεξήγαγε έρευνα στους τουρίστες για τα υπέρ και τα κατά των τοποθεσιών που πέρασαν τις διακοπές τους και η Αγία Μαρίνα και ο Πλατανιάς στα Χανιά βρίσκονται στην τελευταία θέση στην κατηγορία, φιλικός προορισμός σε ότι αφορά στις οικογένειες. Αυτό έχει να κάνει με την προσβασιμότητα και όχι με τη συμπεριφορά τονίζει ο κ. Αυγουστιανάκης, σημειώνοντας ότι το πρόσφατο τροχαίο στην Πλατεία του Πλατανιά με θύμα μια τουρίστρια αποτέλεσε δυσφήμιση για τον τόπο.

Τέλος, αυτό που φοβούνται όλοι οι τουριστικοί πράκτορες φέτος είναι οι απεργίες που έχουν ήδη ξεκινήσει σε αεροδρόμια του εξωτερικού και έχουν ως αποτέλεσμα την ακύρωση δεκάδων πτήσεων.