Βερολίνο: Αν η Ελλάδα θέλει στήριξη, θα είναι σε πρόγραμμα

16.26
Περιμένουμε ένα ελληνικό σχέδιο που να είναι κατανοητό, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου – Μέρκελ: Ανυπομονώ να συναντήσω τον Αλ. Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά η γερμανική πολιτική δεν αλλάζει
 
Εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη, τότε θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα, τονίζει ο Μάρτιν Τζάγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το μεσημέρι της Τετάρτης. 
 
 
Το Βερολίνο ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής συζήτησης, λίγες ώρες πριν την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του. 
 
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπεργκ, τονίζει πως η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, δεν έχει αλλάξει. 
 
Σε νέες του δηλώσεις μετά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, τόνισε πως οι Γερμανοί περιμένουν ένα ελληνικό σχέδιο που να είναι κατανοητό, ενώ προσθέτει πως η στάση της χώρας απέναντι στους Έλληνες δεν έχει αλλάξει. 
 
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί σχετικά με τις ελληνικές θέσεις στην γερμανική κυβέρνηση είναι το ότι ο κύριος Ζάιμπεργκ, ανέφερε πως δεν συζητήθηκε καθόλου το ζήτημα της Ελλάδας στην σημερινή συνεδρίαση. 
 
Λίγο αργότερα και σε συνάντηση που είχε με τον Μαλτέζο ομόλογό της, η κυρία Μέρκελ τόνισε πως η Γερμανία παραμένει σταθερή στην πολιτική της ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας πως δεν βλέπει καμία διαφορά στις απόψεις της χώρας της με αυτές των υπολοίπων χωρών – μελών της Ευρωζώνης. 
 
Επίσης, η κυρία Μέρκελ ανέφερε πως ανυπομονεί να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. 
 
 
 
 
protothema.gr