Ερώτηση στον Σταϊκούρα έκανε ο Χνάρης για το Φαράγγι του Κοτσιφού – “Να γίνει τούνελ”

16.53

Καταρρέει το πρανές με μικροπτώσεις λίθων εντείνοντας την ανησυχία για νέα μεγάλη κατολίσθηση στο φαράγγι του Κοτσιφού στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Να θυμίσουμε πως στα μέσα Μαρτίου σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση που είχε σαν αποτέλεσμα ο δρόμος να σπάσει στα δύο και να αποκοπεί η οδική σύνδεση προς τις νότιες περιοχές του νομού.

 

Η αποκατάσταση φαίνεται πως είναι μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση αφού απαιτούνται εξειδικευμένα συνεργεία για λόγους ασφαλείας. Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χνάρης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ρωτά τον Υπουργό Υποδομών για το πως προτίθεται να λύσει το πρόβλημα.

 

Όπως τονίζει ο κ. Χνάρης στην ερώτηση του δεν είναι δυνατόν εν έτη 2024 η σύνδεση του βόρειου τμήματος του νομού με το νότιο να εξαρτάται σε δύο φαράγγια καθώς ανά πάσα ώρα και στιγμή κάτι μπορεί να προκαλέσει το κλείσιμο και των δύο οδικών συνδέσεων, αφού λίγες εβδομάδες πριν τη μεγάλη κατολίσθηση στο φαράγγι του κοτσυφού είχε προηγηθεί πτώση βράχου πάνω σε όχημα στο κουρταλιώτικο φαράγγι, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί στους επιβαίνοντες.

 

Οι οικονομική ζημιά των κατοίκων στη δημοτική ενότητα Φοίνικα σε Αγ. Ιωαννη, Ασώματο, Λευκόγεια, Μύρθιος, Μαριού, Σελλιά, Ροδάκινο, Πλακιά, είναι μεγάλη καθώς η πλειοψηφία του βιοπορίζεται από τον Τουρισμό, την εστίαση και τις αγροτικές καλλιέργειες. Ο κ. Χνάρης ζητά το Υπουργείο να βρει μια μόνιμη λύση καθώς η Περιφέρεια δε μπορεί να στηρίξει οικονομικά τη διάνοιξη ενός τούνελ.

 

Προς το παρόν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης αναζητούν τη λύση αποκατάστασης εκφράζοντας όμως την ανησυχία τους για την ασφάλεια σε όλα τα σημεία στα οποία είναι αρνητικές οι κλήσεις του πρανούς.