Εβραίοι και Αραβες δεν είναι εχθροί: Το παγκόσμιο κίνημα ειρήνης για την Παλαιστίνη, που κατέκλυσε το Twitter [εικόνες]

09.46

Την ώρα που η αιματοχυσία συνεχίζεται δίχως τέλος στη Λωρίδα της Γάζας, ένα παγκόσμιο κίνημα ειρήνης και αγάπης μεταξύ Αράβων και Εβραίων, που στόχο έχει να αφυπνίσει την κοινή γνώμη αναφορικά με την κατάσταση στην Παλαιστίνη αλλά και τη Μέση Ανατολή γενικότερα, έχει κατακλύσει το Twitter.

Εβραίοι και Αραβες σε κάθε γωνιά του πλανήτη αγκαλιασμένοι τραβούν φωτογραφίες και με το hastag #JewsAndArabsRefuseToBeEnemies (Εβραίοι και Αραβες αρνούνται να είναι εχθροί) απαιτούν να δοθεί τώρα τέλος στο αιματοκύλισμα στη Γάζα.

Από διαδήλωση στη Νέα Υόρκη. Ο μικρός Παλαιστίνιος στους ώμους ενός Ορθόδοξου Εβραίου με σκοπό την επίτευξη της ειρηνικής μεταξύ τους συνύπαρξης

«Η αγάπη δεν μιλά τη γλώσσα της κατοχής». Η αγάπη μπορεί να υπάρξει μεταξύ ενός Εβραίου και μιας Αραβα

Η Τζάσμιν είναι Εβραία και ο Οσάμα Παλαιστίνιος. Κι όμως, είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Υπάρχει εναλλακτική

«Ο,τι κι αν μας κάνει να πονάμε, το μίσος το κάνει χειρότερο» ήταν το σχόλιο μιας γυναίκας από μητέρα Εβραία και πατέρα Αραβα

«Μισή Μουσουλμάνα, μισή Εβραία, 100% αρνητική στο μίσος»

Από διαδήλωση στην Τουρκία κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων. Ενας Εβραίος και ένας Μουσουλμάνος από την Παλαιστίνη ανατωτιούνται γιατί δεν μπορούν να τα βρουν

Μια Ιρανή και ένας Εβραίος αρνούνται να είναι εχθροί

«Το μέλλον». Ενα μικρός Παλαιστίνιος με εναν Ορθόδοξο Εβραίο συνομίληκό του στέλνουν το δικό τους μήνυμα ειρήνης
 

Εν τω μεταξύ, δύο ακόμη ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο ισραηλινός στρατός. Συνολικά 27 ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί συνολικά από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην αντιπέρα όχθη, περισσότεροι από 570 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 3.350 έχουν τραυματιστεί μέσα τις 14 ημέρες της επιχείρησης των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας. «Η κατάσταση για τους [Παλαιστίνιους] πολίτες ξεπερνά κάθε φαντασία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Κρίστοφερ Γκάνες. Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από 370 είναι άμαχοι, και 110 εξ αυτών είναι παιδιά.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, την επομένη του αιματηρότερου 24ωρου της ισραηλινής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα, τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 16 παιδιά, σκοτώθηκαν, 70 πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ενώ τους εννέα έφθασαν οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες.

Την ίδια ώρα, πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή στη Λωρίδα της Γάζας την 8η Ιουλίου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο ΟΗΕ. «Ο αριθμός των προσώπων τα οποία αναζήτησαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή στους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχει ξεπεράσει το όριο των 100.000 ανθρώπων», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

«Είναι ένα σημείο καμπής για την UNRWA, καθώς ο αριθμός των προσώπων που αναζητούν καταφύγιο στις υπηρεσίες μας είναι διπλάσιος από εκείνον της τελευταίας σύγκρουσης, το 2009», δήλωσε ο Γκάνες, ανακοινώνοντας ότι ανοίγουν 69 νέα καταφύγια στον παλαιστινιακό θύλακα.

iefimerida.gr