Φ. Σκορδά: Όλα όσα δεν ξέρεις για εκείνη – Το τεστ εγκυμοσύνης και τα σουβλάκια παρέα με τον Λιάγκα!

17.20

Κιλκίς – Μπολόνια – Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Η πορεία της προς την επιτυχία είχε απ\' όλα: ανατροπές. απορρίψεις, εκπλήξεις – σουβλάκια και τεστ εγκυμοσύνης παρέα με τον Γιώργο Λιάγκα. Αυτές τις άγνωστες πτυχές περιγράφει το Thema People για την Φαίη Σκορδά, με κάθε λεπτομέρεια.

Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κι αγαπημένα πρόσωπα της πρωινής ζώνης, κάποτε όμως – και όχι σε κάποιο μακρινό παρελθόν – η Φαίη Σκορδά από την τηλεόραση γνώρισε και την απόρριψη. Παρ' όλα αυτά πριν από μόλις μερικούς μήνες για χάρη της απειλήθηκε ακόμη και "θερμό επεισόδιο" ανάμεσα σε MEGA και ΑΝΤ1. Τo ζήτημα, ήταν φυσικά, η πολύκροτη κι αιφνίδια μεταγραφή του διδύμου Λιάγκα – Σκορδά, η οποία ήταν μη αναμενόμενη ακόμη και για τους ίδιους. Ωστόσο τη χειρήστηκαν όσο πιο διακριτικά μπορούσαν – δεδομένων των συνθηκών. Για τον λόγο αυτό δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα ότι τον καιρό που η Φαίη αγωνιούσε για το μέλλον της συνεργασίας της με το MEGA – αφού ο σταθμός για τον οποίο δούλευαν μέχρι τότε είχε αφήσει απλήρωτους όλους τους τεχνικούς της εκπομπής επί εβδομάδες και δεν έκανε επίσημα λόγο για ανανέωση του συμβολαίου τους – το ζεύγος Σκορδά – Λιάγκα είχε δεχτεί δελεαστική πρόταση και από το άλλο πολύ μεγάλο κανάλι για την πρωινή του ζώνη.

Το παράξενο με την επιτυχία της – προσωπική και επαγγελματική – είναι ότι φαίνεται απολύτως φυσιολογική, σαν η Φαίη να γεννήθηκε για να κάνει καριέρα στην τηλεόραση και ταυτόχρονα να γίνει σύζυγος και μητέρα. Όμως πίσω από τα φαινόμενα υπάρχει ένας άλλος κόσμος, γεμάτος σκληρή δουλειά και πολλή – πολλή αγωνία. Η Φαίη είναι η μικρότερη κόρη του ακτινολόγου Δημήτρη Σκορδά και της Ευαγγελίας Αλεξανδρή, πτυχιούχου φαρμακευτικής, η οποία όμως τελικά ασχολήθηκε με το εμπόριο  ενδυμάτων ανοίγοντας το δικό της κατάστημα στο Κιλκίς.Καμία από τις ασχολίες των γονέων της δεν φαινόταν ιδιαίτερα ελκυστική για τη Φαίη, η οποία εκδήλωσε από πολύ μικρή έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες. Στο μπαλέτο θεωρούνταν μία παό τις καλύτερες μαθήτριες, ενώ δεν υπήρχε σχολική γιορτή στην οποία δεν συμμετείχε. Η επιμονή της μητέρας της, η οποία την υποχρέωνε από την πρώτη Δημοτικού να αντιγράφει το κείμενο της "Γλώσσας μου" δέκα φορές και κατόπιν να το διαβάζει δυνατά άλλες τριάντα, είχε αποδώσει καρπούς. Όσο για τη μεγαλόφωνη ανάγνωση, η Φαίη τη διατήρησε ως συνήθεια επί χρόνια, οπότε ακόμη και σήμερα, όταν διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία, χρωματίζει ιδιαίτερα τη φωνή της στα σημεία όπου υπάρχει διάλογος κι εναλλαγή προσώπων. Η θεατράλε αυτή αφήγηση ενθουσιάζει τον μικρό της Γιάννη όταν ακούει παραμύθια με τη φωνή της μητέρας του.

Στην καθιερωμένη "πενταήμερη" του Λυκείου η Φαίη δεν συμμετείχε, καθώς δεν ένιωθε ότι ήθελε να αποδράσει – εξάλλου σύντομα θα έφευγε για την Ιταλία. Ο αδερφός τςη ήδη σπούζε Ιατρική στη Φεράρα, όπου εγκαταστάθηκε και η ίδια τον πρώτο χρόνο των σπουδών της, συνθήκη που την ανάγκαζε να υπομένει δις ημερησίως την σαραντάλεπτη διαδρομή με το τρένο ως την Μπολόνια. Η Φαίη σπόυδαζε σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα σποδών θεάτρου, τεχνών και χορού. Φανταζόταν ότι θα συναντούσε κάτι παρόμοιο με το διάσημο "Fame", δηλαδή λίγη θεωρία και πολλή πρακτική. Αντ' αυτών βρέθηκε σε ένα αμφιθέταρο γεμάτο τύπουε με μακριά κασκόλ και μαλλιά πουέδειχναν – και πιθανώς ήταν – άλουστα επί πολλές μέρες. Η Φαίη παρουσιάστηκε στο βασίλειο της βαριάς κουλτούρας με ασπρόμαυρη animal prin κοντή φουστίτσα, μακιγιαρισμένη και χαριτόβρυτη.

Μετά το τέλος των σπουδών της βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη,όπου διέμενε στο σπίτι της θείας της και στόχος της πλέον ήταν να βρει δουλειά. Μετά από την απόρριψη της ΕΤ3 κατάφερε να μπει στον κόσμο της τηλεόρασης από το κανάλι TV100, δουλεύοντας σκληρά. Στη συνέχεια βρέθηκε στo ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV όπου ήταν και ο τελευταίος της σταθμός στη Θεσσαλονίκη.

Όταν της έγινε πρόταση από το Alter δεν ηταν ξετρελαμένη με την ιδέα αφού όσα ήθελε τα είχε στη Θεσσαλονίκη. Δεν άφησε όμως την ευκαιρία να πάει χαμένη κι έτσι ξεκίνησε να εργάζεται σκληρά, δίχως να κοινωνικοποιείται ιδιαίτερα στην Αθήνα. Ουσιαστικά ξεκίνησε να βγαίνει όταν γνώρισε τον Γιώργο Λιάγκα το 2010. Αν και στη Θεσσαλονίκη έβγαινε συχνά, όταν της έλεγε ο σύζυγός της στα πρώτα τους ραντεβού να βγουν, αυτή απαντούσε μονίμως "μωρέ, ας μείνουμε σπίτι καλύτερα" κλπ. Όταν ένιωσε σίγουρη γι' αυτή τη σχέση δεν είχε πρόβλημα να το δημοσιοποιήσει. Την πρώτη φορά που την κάλεσε σπίτι του ο Γιώργος Λιάγκας παρήγγειλε σουβλάκια. Η έκπληξή της όταν άνοιξε το ντουλάπι της κουζίνας για να βρει πιάτα και το μόνο που βρήκε ήταν διαφημιστικά ποτήρια – από εκείνα που δίνουν στα βενζινάδικα- του φάνηκε υπερβολική. Όταν η  Φαίη τον ρώτησε αν έχει τουλάχιστον κανονικά ποτήρια, της απάντησε με γνήσια αντρική απορία: "Γιατί, αυτά τι έιναι;"

Η σχέση της, με τον άντρα της ζωής της είδε τα φώτα της δημοσιότητας όταν κυκλοφόρησε σε έντυπο μια φωτογραφία που απεικονίζει τους δυο τους να κάνουν βόλτα στο Μοναστηράκι. Ταυτόχρονα με τη μεταγραφή στο Mega, όπου Φαίη και Γιώργος έμειναν για τρία χρόνια πριν μετακομίσουν οικογενειακώς στον ΑΝΤ1, εκείνη ανακάλυψε ότι η οικογένειά τους θα γινόταν τριμελής. Ήταν μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα που είχαν πάει αμέριμνοι στη θάλασσα όταν η Φαίη πέταξε στον Γιώργο, μισοαστεία – μισοσοβαρά, ότι έχει καθυστέρηση κι ότι ενδέχεται να είναι έγκυος. Εκείνος αμέσως βρήκε φαρμακείο, την σήκωσε με το ζόρι, την οδήγησε στην τουαλέτα και της είπε"τώρα θα κάνεις το τεστ, πάμε να μάθουμε". Και το εννοούσε, αφού μπήκε κι ο ίδιος στην τουαλέτα και δεν έβγαινε αν δεν έβλεπε το αποτέλεσμα. Δεύτερο τεστ δεν έκαναν ποτέ, κάνουν όμως δεύτερο παιδί, για παρέα στον μικρό Γιάννη.

Περισσότερα στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί