ΦΩΤΟ: Αναρρώνουν τα δύο σκυλιά που κακοποιήθηκαν σε Ηράκλειο και Λασίθι

06.10

Στην Κτηνιατρική Κλινική Παρασύρη αναρρώνει το ακρωτηριασμένο σκυλί που ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος είχε αλυσοδεμένο και ακρωτηριασμένο στη στάνη του σε ορεινή περιοχή στα όρια των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Το ζώο κατάφεραν να σώσουν χθες μέλη και εθελοντές του σωματείου Ζωόφιλη Δράση με την συνδρομή των αστυνομικών και σήμερα έγινε επέμβαση για την αφαίρεση του τμήματος του οστού του κομμένου ποδιού που εξείχε.

Φωτογραφίες του σκύλου με το ακρωτηριασμένο πόδι τράβηξε ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού πρακτορείου ο οποίος και ενημέρωσε τα μέλη του σωματείου. Έτσι μόλις διευκρινίστηκε από τον αυτόπτη μάρτυρα που βρίσκεται το σκυλί με την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ηρακλείου οι φιλόζωοι πήγαν στο μαντρί που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου στην μέση του πουθενά μεταξύ του Αηδονοχωρίου Ηρακλείου και Χώνου Μυλοποτάμου.

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος όταν είδε τους αστυνομικούς και τους φιλόζωους είπε ότι έχει στην κατοχή του δέκα σκυλιά πέριξ της στάνης για να φυλάνε τα κοπάδια τα οποία τα θέλει και όπως διαπιστώθηκε τουλάχιστον έξι από αυτά είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση σκελετωμένα και άρρωστα.

Για το ακρωτηριασμένο σκυλί όταν τον ρώτησαν τι έχει συμβεί είπε ότι πόδι έπεσε μόνο του (!) ενώ σε μια δεύτερη εκδοχή του τι συνέβη ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έκοψαν το πόδι του σκύλου του αυτοί με τους οποίους έχει βεντέτα!

Οι φιλόζωοι με τη συνδρομή της Αστυνομίας κατάφεραν και πήραν χθες μόνο το ένα σκυλί αλλά όπως διαπιστώθηκε ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, που μένει στο στάβλο σε άθλιες συνθήκες, κακοποιεί ακόμα και τα παραγωγικά ζώα.

Οι αγελάδες που είδαν χθες εκεί είναι σκελετωμένες ενώ είναι άγνωστος ο συνολικός αριθμός των ζώων τα οποία εκτρέφει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες. Τα σκυλιά είναι όλα αλυσοδεμένα και τα ταΐζει φυσικά με τα πτώματα των αμνοεριφίων γι? αυτό ήταν διάσπαρτα τομάρια, υπολείμματα σάρκας οστών κ.ά.

Η Καλλιόπη Μαραβελάκη γραμματέας της Ζωόφιλης Δράσης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το σωματείο θα πάρει σταδιακά με τη συνδρομή των αρχών όλα τα σκυλιά που κακοποιούνται από τον βοσκό ενώ οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν τι πρέπει να γίνει με τα άλλα ζώα που υποφέρουν.

Οι φωτογραφίες από το σημείο όπου ζούσε σαν ζωντανό σκιάχτρο το σκυλί και ένα ακόμα που ήταν δεμένο στο απέναντι σημείο του δρόμου ? για να αποτρέπουν τα κοπάδια να διέρχονται από εκεί θυμίζουν δίχως αμφιβολία Μεσαίωνα…

Αναρρώνει το σκυλί που πυροβολήθηκε στο Μύρτος Λασιθίου

Στο σπίτι του Τάκη Προεστάκη αναρρώνει το σκυλί που εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου πυροβολημένο στο κεφάλι στο χωριό Μύρτος Λασιθίου. Το ζώο το βρήκε κάτοικος της περιοχής να κρύβεται στην αυλή του σπιτιού του μέσα σ? ένα σκυλόσπιτο σοβαρά τραυματισμένο στο κρανίο και αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία και τον κ. Προεστάκη που είναι γνωστός για το φιλοζωικό του έργο στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Το σκυλί μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Σπυριδάκη όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και καθαρίστηκε η πληγή ενώ χθες έγινε το χειρουργείο. Το ζώο πιθανότατα δεν βλέπει από την μεριά που πυροβολήθηκε αλλά όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει.

«Αυτό το εξαιρετικό πλάσμα κουνούσε την ουρά του καθώς το χαϊδεύαμε ενώ υπέφερε χτυπημένο στο κεφάλι. Πλέον τρώει με όρεξη και χθες μετά το χειρουργείο αν και υπέφερε από το τραύμα δεν ενοχλήθηκε και δεν αντέδρασε ούτε όταν ένα από τα γατάκια μου πήγε κοντά του και κοιμήθηκε μαζί του πάνω του» εξήγησε στο www.zoosos.gr ο κ. Προεστάκης.

Ο χαρακτήρας αυτού του πλάσματος, που είναι τόσο ήσυχο και με τους ανθρώπους και με τα άλλα ζώα, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος είναι μόνο ο δράστης ο οποίος προσπάθησε να το εκτελέσει με την καραμπίνα του.