ΦΩΤΟ – Γκαζόν στο λιμάνι της Σούδας

07.11

Ολοκληρώθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων οι εργασίες φύτευσης χλοοτάπητα (γκαζόν) σε επιφάνεια 3 στρεμμάτων για τον καλλωπισμό των χερσαίων χώρων του Εμπορικού Λιμένα Σούδας πλησίον των κρηπιδωμάτων που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, καθώς και οι εργασίες εγκατάστασης πλήρους αυτοματοποιημένου συστήματος άρδευσης του χλοοτάπητα.
Η φύτευση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού της χερσαίας ζώνης του Εμπορικού Λιμένα της Σούδας που πραγματοποιήθηκαν σε ευρεία κλίμακα πριν από 5 μήνες, οπότε και απομακρύνθηκαν συνολικά 9 φορτηγά με μπάζα, σκουπίδια, λάστιχα, ογκώδη αντικείμενα, καλάμια κλπ. από μία έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στη χερσαία ζώνη δίπλα στα κρηπιδώματα που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια.


Στόχος όλων αυτών των εργασιών είναι η γενικότερη αναβάθμιση και βελτίωση της εικόνας του Λιμένα της Σούδας, ώστε η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων κατά την άφιξη τους στο λιμάνι να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης δήλωσε: «Η συνεχής και επισταμένη προσπάθεια από το Λιμενικό Ταμείο τα τελευταία δύο χρόνια, για την βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα της Σούδας, είναι ένας από τους βασικούς λόγους της σημαντικής φετινής αύξησης των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και της προσέλκυσης νέων εταιρειών κρουαζιέρας στο Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προσπάθειας, το Λ.Τ.Ν.Χ. προέβη για πρώτη φορά σε φύτευση χλοοτάπητα σε ένα μεγάλο τμήμα της χερσαίας ζώνης του Εμπορικού Λιμένα, προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η γενικότερη εικόνα του και οι χιλιάδες επιβάτες κρουαζιέρας κατά την άφιξη τους στο λιμάνι να αντικρίζουν μία όσο το δυνατόν καλύτερη πρώτη εικόνα.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν από το Λιμενικό Ταμείο και άλλες σημαντικές εργασίες και παρεμβάσεις βελτίωσης της χερσαίας λιμενικής ζώνης, προκειμένου να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η συνολική εικόνα του Λιμένα της Σούδας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της πόλης μας».

 

Δείτε τις φωτογραφίες που δείχνουν το τοπίο πρό της φύτευσης χλοοτάπητα στην περιοχή