ΦΩΤΟ: Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ξενάγηση του Δήμου Πλατανιά σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος

10.55

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών κάθε ηλικίας ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απριλίου το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων που υλοποιεί – για πρώτη χρονιά φέτος – ο Δήμος Πλατανιά με τίτλο «Γνωριμία με την Ιστορία, τον Πολιτισμό και το Φυσικό Περιβάλλον του Δήμου Πλατανιά» και το οποίο έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες του Πλατανιά να γνωρίσουν μέσα από οργανωμένες δωρεάν ξεναγήσεις το πλούσιο ιστορικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και φυσικό απόθεμα της περιοχής.

Πρώτος σταθμός της χθεσινής ξενάγησης υπήρξε το Καταφύγιο του Πλατανιά, Μουσείο του Β? Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο υπόγειο σύμπλεγμα θαλάμων και στοών που κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις κατοχής για την αποθήκευση πυρομαχικών και στρατιωτικών εφοδίων ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την περιοχή του Μάλεμε για ξενάγηση και γνωριμία με το Γερμανικό Νεκροταφείο, το Αεροδρόμιο αλλά και τον Υστερομινωικό Θολωτό Τάφο της περιοχής, ολοκληρώνοντας την ξενάγηση στην ιστορική Γέφυρα του Ταυρωνίτη, η οποία κατασκευάστηκε το 1901 επί κρητικής πολιτείας και η οποία αποτελεί νεότερο ιστορικό Μνημείο λόγω και της ιδιαίτερης σημασίας που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης.

Την πρώτη αυτή ξενάγηση παρακολούθησαν περισσότερα από 50 άτομα, ενώ παρόντες σ? όλη την ξενάγηση ήταν από πλευράς Δήμου Πλατανιά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νίκος Δασκαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας – και υπεύθυνος του προγράμματος ξεναγήσεων – κ. Γαβριήλ Κουρής,, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Πέτρος Μαρινάκης και ο Πρόεδρος της ΔΚ Πλατανιά κ. Θρασύβουλος Μαράκης. Θερμές ευχαριστίες για την επιτυχή διεξαγωγή της πρώτης αυτής ξενάγησης εκφράζονται από το Δήμο Πλατανιά ιδιαίτερα στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, προς την ξεναγό κα. Σεβαστιάννα Σούκη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την ενορία Αγίου Δημητρίου Πλατανιά και ιδιαίτερα τον πατέρα Δημήτρη Παρασκάκη, τον κ. Κ. Λουραντάκη και την κα. Ν. Επιτροπάκη.

Έως την Παρασκευή 8 Απριλίου, οι δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση της ερχόμενης Κυριακής

Το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Πλατανιά συνεχίζεται την Κυριακή 10 Απριλίου όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αξιόλογα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία και χώρους πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Βουκολιών. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΞΕΝΑΓΗΣΗ | ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΠΑΡΚΟ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΕΝΤΑΣ – ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΗΕ “ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ”

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΥΡΓΟΣ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ ΤΕΧΝΗΣ ?ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ?

ΜΝΗΜΕΙΑΚΗ ΕΛΙΑ ΒΟΥΒΩΝ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ΒΟΥΒΩΝ.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων στα σημεία ξενάγησης θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο θα αναχωρήσει από τα εξής σημεία συνάντησης:

10.00 πμ: Δημαρχείο Πλατανιά, Γεράνι.

10.30 πμ: Πλατεία Βουκολιών, Βουκολιές.

Τέλος, σημειώνεται ότι λόγω των περιορισμένων θέσεων συμμετοχής (45 θέσεις) οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους ? για τη δεύτερη ξενάγηση ? έως και την Παρασκευή 8/4, στο τηλέφωνο: 28213 40034 ή στο e-mail: tourism.platanias@gmail.com, καθότι σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.